BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAlmanya'da imalat sektöründe daralma----

Almanya'da imalat sektöründe daralma

Almanya'da imalat sektöründe daralma
02 Ekim 2023 - 11:11 www.finansgundem.com

Almanya'da imalat sektörü PMI eylül ayında da daralmaya işaret etti

Almanya'da imalat sektörü, zayıf talep ve hızla düşen üretim nedeniyle eylül ayında da daraldı.

HCOB tarafından imalat sektörü için hazırlanan nihai Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) Eylül ayında Ağustos ayındaki 39,1 seviyesinden 39,6'ya yükselirken, öncü tahmindeki 39,8'in altında ve büyümeyi daralmadan ayıran 50 seviyesinin hala çok altında kaldı.

Ankete göre üretim, KOVID-19 salgınının dünya genelinde ticari faaliyetlere darbe vurduğu Mayıs 2020'den bu yana en hızlı düşüşü yaşarken, yeni siparişlerde de keskin bir düşüş görüldü.

Ankete katılan işletmelerden gelen raporlar, müşteri belirsizliği, stokları azaltmaya yönelik yaygın çabalar ve inşaat faaliyetlerindeki zayıflık da dahil olmak üzere talebe yönelik bir dizi engelin altını çizdi.

Rapora göre, sektör genelinde zayıflayan talep fiyatların düşmesine neden olurken, Eylül ayında hem girdi maliyetlerinde hem de çıktı ücretlerinde daha fazla düşüş görüldü.

Hamburg Ticaret Bankası (HCOB) baş ekonomisti Cyrus de la Rubia, "Almanya'nın HCOB İmalat PMI'ı hala üretim açısından yokuş aşağı hızlı bir kayışa işaret ediyor. Bununla birlikte, sektörün köşeyi dönmeye başladığına dair umut ışıkları görüyoruz" dedi.

Almanya'da enflasyon rakamları açıklandı

 

Almanya'nın büyüme beklentileri revize edildi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)