BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAlmanya'nın büyüme beklentileri revize edildi----

Almanya'nın büyüme beklentileri revize edildi

Almanya'nın büyüme beklentileri revize edildi
28 Eylül 2023 - 11:08 www.finansgundem.com

Alman düşünce kuruluşları, büyüme beklentilerini aşağı yönlü revize ettiler

Alman düşünce kuruluşları, Almanya ekonomisi için büyüme beklentilerini aşağı yönlü revize ettiler.

Alman Ekonomik Araştırma Enstitüsü (DIW Berlin), ifo Enstitüsü, Kiel Dünya Ekonomisi Enstitüsü (IfW Kiel), Halle Ekonomik Araştırma Enstitüsü (IWH) ve Leibniz Ekonomik Araştırma Enstitüsü (RWI) tarafından hazırlanan "Almanya için Ortak Ekonomik Tahmin" raporuna göre, 2023 yılı için GSYH beklentisi yüzde 0,3'ten yüzde -0,6'ya düşürüldü. Gelecek yıl için büyüme beklentisi ise yüzde 1,5'ten yüzde 1,3'e çekildi. Kurumlar, 2025 yılı ilk kez yüzde 1,5 beklentisi açıkladılar.

Tüketici fiyatları için yeni beklenti bu yıl için yüzde 6,0'dan yüzde 6,1'e, gelecek yıl için yüzde 2,4'ten yüzde 2,6'ya çıkarıldı.

Ortak açıklamada, bunun GSYH için güçlü bir aşağı yönlü revizyon olduğu ve 2023 baharında yapılan tahmine göre 0,9 puan daha aşağıya çekildiğine işaret edildi.

Halle Ekonomik Araştırma Enstitüsü (IWH) Başkan Yardımcısı Oliver Holtemöller, "Bu revizyonun en önemli nedeni sanayi ve özel tüketimin baharda beklediğimizden daha yavaş toparlanmasıdır" dedi.

Raporda şöyle denildi:

"Almanya bir yılı aşkın süredir krizde. Enerjide keskin yükseliş
2022'deki fiyatlar pandemiden toparlanmaya aniden son verdi. Zaten yükselişte olan tüketici fiyat enflasyonu yüzde 8'in üzerine çıktı. Bu, satın alma gücünü özel hanelerin elinden alıyor. Temel faiz oranlarındaki artış özellikle inşaat sektörünü olumsuz etkiledi.

İş dünyası güveni son zamanlarda, özellikle de artan siyasi belirsizlik nedeniyle yeniden kötüleşti. Genel olarak göstergeler, üretimin 2023'ün üçüncü çeyreğinde yeniden gözle görülür şekilde düştüğünü gösteriyor. Ancak ücret artışları, fiyat artışını takip ederken enerji fiyatlarının düşmesi ve ihracatçıların yüksek maliyetlerini kısmen yansıtması anlamına geliyor."

Düşünce kuruluşları işsizlik oranını bu yıl ve gelecek yıl yüzde 5,6 olmasını, 2025 yılında yüzde 5,3'e inmesini bekliyor.

Almanya'da tasarruf eğilimi 12 yılın en yüksek seviyesinde

 

Almanya'da şirketler işe alım konusunda isteksiz

 

Alman ekonomisin daralacağı tahmin ediliyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)