BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisAli Sabancı’dan gençlere tavsiyeler----

Ali Sabancı’dan gençlere tavsiyeler

Ali Sabancı’dan gençlere tavsiyeler
17 Kasım 2014 - 13:10 www.finansgundem.com

Global Girişimcilik Haftası kapsamında konuşan Ali Sabancı, ”Artık dünyada para fikirden daha bol” diyerek gençlere tavsiyelerde bulundu

FINANSGUNDEM.COM

Global Girişimcilik Haftası kapsamında bugün İstanbul Sanayi Odası’nda düzenlenen Borsa İstanbul Özel Pazar’ın resmi açılışında bir konuşma yapan Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, “ Kendimi şu anda 4 yaşındaki bir çocuğun oyuncakçı dükkanındaki hali gibi hissediyorum. Yani girişimciliğin dükkanında gibiyim” dedi.

“147 BİN KİŞİYE ULAŞMIŞIZ”

Sabancı, " 81 ilde 7500 üyesi olan bir topluluğu temsil ediyorum. Bizde 2009’dan bu yana Global Girişimcilik haftasında yer alıyoruz. İlk katıldığımız yıl olan 2009’da sadece 6500 kişiye ulaşabilmişiz. Geçen yıl 55 bin kişiye ve bu yıl 147 bin kişiye ulaşmışız” diyerek konuşmasına şöyle devam etti:
Burada herkes bahsetti tamam herkes girişimci olamıyor. Ama gençlere girişimciliğin bir alternatif olduğunu özendirebiliriz. Zaman zaman öne çıkıyor biliyorsunuz gençlerde işsizlik çok. Bu bizim sorunumuz ve bizim çözeceğimiz bir sorun. Bir tane dünyada girişimci oldum diyeni görmüyorum ve düşünmüyorum. Çünkü olduğu zaman bitmiş olur. İşte örnek Borsa Başkanımız. Sizde genç yaşta oldunuz esasında. Dünyanın en çok gelişen borsalarından birinin başkanı oldunuz. Oldunuz mu? Bu konuda ciddiyim. Sina Afraya bakalım. Sina 2-3 sene önce oldum diyebilirdi. Şimdi Sina bir iş kurdu, onu yabancılarla paylaştı ve değer yarattı. Şimdi Sina vakıf kurdu. Ne vakfın ismi? Girişimcilik Vakfı. Girişimcilik Vakfı her sene 40 tane gence destek oluyor bakın. Bu Sina’da oldum deseydi, buralarda ekosisteme destek olan biri olmayacaktı.

“11 ALEX’TEN TAKIM OLMUYOR”

Ali Sabancı konuşasında herkese çok teşekkür ediyorum diyerek devam etti: Sizler olmadan bu işler olmuyor. Bu geçtiğimiz hafta sonu yatırım yaptığım şirketlerden birinde toplantıdaydım .Tesadüfen tam 41 kişiydik. Hatta arada konuşmalar yaparken dedik ki 41 kere maşallah. Konuşmalar yapılırken biri bana dedi ki 11 Alex’ten takım olmuyor.  Tabi ben onu 11Sneijder’e çevirdim. Dolayısıyla herkesin bir taraftan tutması gerekiyor. Üniversitenin tutması gerekiyor, STK’ların tutması gerekiyor, özel sektörün tutması gerekiyor, Ankara’nın tutması gerekiyor. Dolayısıyla bu ekosisteme fayda sağlamak gerekiyor diye yaşıyoruz. Bununda meyvelerini de alıyoruz. Tabi çok mücadele edilmesi gereken bir iş. Niye? Bugün yatırım yapıp, yarın getirisini gördüm diyemiyorsun. Bu motivasyonu bir şekilde devam ettirmemiz lazım. Biz Genç Girişimciler Kurulu olarak sene boyunca aktiviteler düzenlemeye çalışıyoruz. İller bazında düzenlemeye çalışıyoruz. Endeavor’la çok yakın çalışıyoruz. Hatta o kadar yakın çalışıyoruz ki, benim evde rekabet var. Çünkü benim hanım Endeavor yönetim kurulu üyesi.

“ARTIK DÜNYADA PARA FİKİRDEN DAHA BOL”
 
Ali Sabancı, “Tabi bu anlamda özel pazar baktığınızda, finansman girişimciliğin önündeki en büyük sorundu. Çünkü 7-8 sene evvel girişimciyi desteklemek isteyen banka duymazdık. Finansman en önemli sorun olmaktan en önemli bahane olmaya doğru gidiyor, artık dünyada para fikirden daha bol” dedi. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)