BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisAhmet Candan'a yeni görev----

Ahmet Candan'a yeni görev

Ahmet Candan'a yeni görev
05 Şubat 2014 - 11:55 www.finansgundem.com

Finansal Kurumlar Birliği’nin Yönetim Kurulu, Ahmet Candan’ı Genel Sekreter olarak atadı

Finansal Kurumlar Birliği’nin genel sekreterliğine çeşitli kademelerinde üst düzey yöneticilik yapan tecrübeli isim Ahmet Candan atandı. Finansal Kurumlar Birliği; 6361 sayılı Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanunu'nun yürürlüğe girmesinin ardından üç sektörü tek çatı altında toplamak üzere kurulmuştu. Finansal Kurumlar Birliği’nin Yönetim Kurulu, Ahmet Candan’ı Genel Sekreter olarak seçti.

Finans tecrübesi geniş

Ahmet Candan, 1963’te Konya’da doğdu. 1987’de Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümü’nü bitirip aynı yıl Maliye Bakanlığı'nda müfettiş yardımcısı olarak çalışma hayatına başlayan Candan; 1992-1996 döneminde Kuveyt Türk Özel Finans Kurumu Müfettiş ve Vergi Mevzuat Müşaviri olarak görev yaptı. Candan ardından 2003’e kadar Baykur Gıda A.Ş.'de Genel Müdür Yardımcılığı ve Genel Müdürlük görevlerinde bulundu. 2003-2004 döneminde Ziraat Finansal Kiralama A.Ş Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüten Candan, 2006 yılı Kasım ayında Ziraat Bankası Yönetim Kurulu ve Kredi Komitesi üyeliklerine getirilip ilgili bankanın yurt içi ve yurt dışı iştiraklerinde Yönetim Kurulu Başkanı ve Başkan Vekili olarak görev yaptı. Candan, 2010 yılında Vakıflar Bankası Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği ve Kredi Komitesi Üyeliği görevlerine atandı. Ahmet Candan, bu dönemlerde eş zamanlı olarak Ziraat Finansal Kiralama A.Ş. ve Vakıf Finansal Kiralama A.Ş.’de Yönetim Kurulu Başkanlığı ile Vakıf Finans Factoring Hizmetleri A.Ş.’de Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevlerini yürütmenin yanı sıra Türkiye Vakıflar Bankası’nın birçok iştiraklerinin yönetimlerinde de görev aldı. 2012 yılında İller Bankası Genel Müdürü olarak görev yapan Candan, Vakıflar Bankasındaki görevinden ise 2013 Aralık ayı itibariyle ayrıldı. Evli ve 4 çocuk babası olan Candan, 30 Ocak 2014 itibariyle Finansal Kurumlar Birliği Genel Sekreteri olarak atandı.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)