BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatAcil durum tasarrufları alarm veriyor----

Acil durum tasarrufları alarm veriyor

Acil durum tasarrufları alarm veriyor
26 Ekim 2023 - 17:44 www.finansgundem.com

Hane halkı harcamalarının yükselmesiyle acil durum tasarrufları da dibe ulaştı. Uzmanlarsa bireylerin mutlaka en az üç ila altı aylık harcamalarını karşılayacak bir birikiminin olması gerektiği konusunda uyarıyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yüksek enflasyon ve artan faiz oranları ortamında bireylerin para biriktirmesi her zamankinden daha zor bir hale geldi. CNBC’nin haberine göre Bankrate’in paylaştığı yeni bir rapor ABD’deki yetişkinlerin %81’ininbu yıl acil durum tasarruflarına para atmadığını ve %60’ının nakit yastığı oluşturma hedeflerinin gerisinde kaldığını gösterdi.

Bankrate Baş Finans Analisti Greg McBride, “Yükselen fiyatlar ve artan hane halkı harcamaları acil durum tasarruflarını artırmanın önündeki en büyük engeller olmuştur. Harcamaların gelirlerden daha hızlı artmasıyla hane halkları zor durumda kaldı” açıklamasında bulundu.

Amerikalılar pandemi sonrası süreçte federal hükümet tarafından sağlanan büyük teşvik ödemelerinden yararlanıyordu. Loyola Marymount Üniversitesi'nde Finans ve Ekonomi Profesörü ve SS Economics'in Baş Ekonomisti Sung Won Sohn teşvikler nedeniyle 2020'den sonra birçok hanenin nakit stoğu oluşturulmuştu.

Ancak bu nakit rezervi, tüketicilerin Kovid-19 pandemisinden kalan fazla tasarruflarını kademeli olarak harcamasının ardından artık büyük ölçüde ortadan kalktı.

Finans profesörü, “İleriye dönük olarak endişelenmeye başlıyorum zira tasarruflar tükeniyor” uyarısında bulundu.

Pandeminin ardından yükselen enflasyon bireylerin geçimlerini sağlamasını zorlaştırdı. Aynı zamanda ABD Merkez Bankası’nın (FED) kırk yılın en yüksek enflasyonunu kontrol altına almak için gerçekleştirdiği agresif faiz artışları da borçlanmaları daha maliyetli hale getirdi.

Harcamalar artarken acil durum tasarrufları nasıl üretilir?

Birçok finans uzmanı bireylerin en azından üç ila altı aylık harcamaları karşılayacak büyüklükte bir acil durum tasarrufuna sahip olması gerektiğini söylüyor. Üstelik ailede tek bir gelir sağlayan kişi varsa veya tasarruf sahibi bir girişimciyse bu tasarrufların daha fazla olması dahi gerekebilir.

McBride nakit yastıklarının geliştirilmesinin kişiye göre değişebildiğini belirtiyor. McBride, “Son birkaç yılda barınma, gıda ve enerji gibi temel ihtiyaç maddelerinin fiyatlarındaki artışla hane halkı harcamalarını anlamlı bir şekilde azaltması, mümkün olmayabilir” dedi.

Finans uzmanı bunun yerine bir ek iş, serbest meslek veya sözleşmeli bazlı bir iş üzerinden işgücü piyasasına girerek yan gelirler sağlamayı tavsiye ediyor. Gerekirse bir süreliğine ikinci bir işe girmeyi bile öneren McBride, bu yöntemin tasarruflarda ilerleme kaydetmek için iyi bir adım olacağını sözlerine ekledi.

Şirketler tahvil piyasalarından uzak duruyor

 

Shell'de işçi kıyımı

 

İngiltere'de halkın enflasyon beklentileri azalıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)