BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisAbrdn yüzlerce çalışanı işten çıkarıyor----

Abrdn yüzlerce çalışanı işten çıkarıyor

Abrdn yüzlerce çalışanı işten çıkarıyor
24 Ocak 2024 - 14:08 www.finansgundem.com

Son dönemde zayıf hisse senedi performansı ve yatırımcı fon çıkışlarıyla gündem olan varlık yöneticisi Abrdn yüzlerce çalışanını işten çıkaracak

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiliz varlık yöneticisi Abrdn yaklaşık 150 milyon sterlinlik maliyet düzenlemesi planının bir parçası olarak yüzlerce çalışanını işten çıkarmaya hazırlanıyor.

İşten çıkarma planı Abrdn’in 5 bin kişilik işgücünün yaklaşık yüzde 10’unu oluşturabilir. Financial Times haberine göre bankanın gün içerisinde ticari bildirimde bulunması bekleniyor.

FT kaynakları işten çıkarmaların firmanın yatırım tarafında minimum düzeyde tutulacağını ve destek birimlerine odaklanılacağını belirtiyor. Abrdn konuyla ilgili açıklama yapmadı.

2020’de Abrdn’in CEO’luk pozisyonuna gelen Stephen Bird göreve geldiği günden itibaren varlık yöneticisini kâra geçirmek ve hisse senedi fiyatlarını artırmak için giderleri kısmaya çalıştı. Grubun 100'den fazla yatırım fonu kapatıldı, yeniden yapılandırıldı veya birleştirildi. Geçen yıl grubun çoklu varlıklar ekibinin yaklaşık beşte biri işten çıkarıldı.

İşten çıkarmalar, yönetim ve personel arasındaki ilişkilerin halihazırda gergin olduğu bir dönemde gerçekleştiriliyor. FT haberine göre Abrdn aralık ayında firmanın tazminatları yarı yarıya düşürdü ve ücretli ebeveyn izinlerinin süresini üçte bir oranında azalttı.

Çalışanların bir kısmı firmanın bu tür hamlelerle iş yasasını ihlal ettiğini iddia ediyor ve hukuki süreçler üzerinden varlık yöneticisine meydan okumanın yollarını araştırıyor. Sürecin yürütülmesi ve firmadaki değişimlerin çalışanlara iletilme biçimi de eleştirilerin odağında.

FT kaynaklarına göre ismi verilmeyen bir Abrdn çalışanı, “Abrdn’in çalışanlara olan güveni kalmadı” ifadelerine yer verdi. Abrdn geçen yılın son günlerinde işten çıkarma ödemelerini yarı yarıya indirmeyi ve ücretli ebeveyn izin sürelerini 40 haftadan 26 haftaya düşünmeyi planladıklarını doğruladı.

Abrdn açıklamasında, “Sektördeki diğer büyük işverenlerle ve daha geniş çapta karşılaştırıldığında iyi ve lider nitelikte çalışan teklifleri sunmayı sürdürüyoruz. Yaklaşımımızdaki bu güncellemeler, Abrdn'in hem piyasadaki uygulamalara hem de daha verimli bir işletme modeli sunma hedefimize uygun olduğu anlamına geliyor” ifadelerine yer verildi.

Şirket, çalışan tekliflerinin güncellenmesi süreci boyunca çalışanlarla "aktif olarak ilgilendiğini" ve geri bildirimlerine dayanarak birkaç değişiklik yaptığını savundu.

Şirkete yakın kaynaklar, Abrdn'ın uygulamaların yasal zemini için tam teşekküllü danışmanlık aldığını söyledi. FT kaynağı açıklamasında, “Yasal zemin sağlam. Çalışanların çoğu, bunların firmayı modernize etmek ve doğru kültürü yaratmak için gerekli adımlar olduğunu biliyor” ifadelerine yer verdi.

Abrdn hisseleri salı günü yüzde 3'ten fazla düştü.

Abrdn firması 2017 yılında Standard Life ve Aberdeen Asset Management'ın birleşmesiyle kuruldu. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre firma son 18 ayda müşteri çıkışları ve kayıplar nedeniyle zor durumda kaldı ve FTSE 100 Endeksi’nden düşüp geri gelmesiyle küresel finans piyasalarında gündem oldu.

Abrdn'in hisseleri Aralık 2019'daki en son zirvesinden yüzde 47 düştü ve geçen yıl yaklaşık yüzde 14 değer kaybetti. Varlık yöneticisi, 2023'ün ilk yarısında beklenenden daha büyük yatırımcı çıkışlarına sahne oldu. Yatırımcılar 2022'deki net 10,3 milyar sterlinlik çıkışlara ek olarak fonlarından net 4,4 milyar sterlin çekti. Abrdn Haziran 2023'e kadar olan altı ay için 169 milyon sterlin vergi öncesi zarar ve yatırım performansının etkisiyle bir önceki mali yılı için 615 milyon sterlin zarar bildirdi.

İngiltere'de ekonomik aktivite 7 ayın zirvesinde

 

Londra borsası boğa piyasası bekliyor

 

Pasif yatırımlar borsaların kimyasını bozuyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)