BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'li muhabir Kabil'den böyle kurtarıldı!----

ABD'li muhabir Kabil'den böyle kurtarıldı!

ABD'li muhabir Kabil'den böyle kurtarıldı!
23 Ağustos 2021 - 16:21 www.finansgundem.com

Afganistan'ın başkenti Kabil'de mahsur kalan ABD'li ünlü muhabir, filmleri aratmayacak bir operasyon ile kurtarıldı. Washington Post muhabiri Susannah George yaşadıklarını ilk defa anlattı.

Dünya günlerdir Afganistan'ın başkentindeki havalimanından gelen görüntüleri konuşuyor. Taliban'dan kaçış için on binlerin son umudu olan havalimanında insanlık trajedisi sürerken, iyi haberler de geliyor.

Biden'ın ABD askerlerinin havalimanından çıkmasını yasaklaması üzerine kentte mahsur kalan Washington Post muhabiri Susannah George geçtiğimiz günlerde kurtarılmış ve ülkesine dönmüştü.

Susannah George, yaşadıklarını ilk defa kamuoyu ile paylaştı. Filmleri aratmayan bir operasyon ile kurtarılan George, İngiliz askerleri tarafından nasıl kurtarıldığını anlattı.

İngiliz birlikleri tarafından yönetilen bir tahliye operasyonunda yer bulan George, havalimanına ulaşana kadar zırhlı araçlar kullandıklarını belirtti.

İngiliz askerlerin ilk başta yetkilerini aşmak istemediklerini belirten George, 'birkaç telefon görüşmesi yaptıktan sonra ben ve meslektaşımı da koruma grubuna dahil ettiler' dedi.

Bu sayede ABD birliklerinin koruduğu havalimanına ulaşana kadar Taliban'dan korunduklarının altını çizen George, havaalanı çevresindeki güvenliğin 'çökmekte' olduğunu ve Afgan iş arkadaşı ve küçük kızının Taliban savaşçıları tarafından dövüldüğünü söyledi.

George, onu kurtarmaya yardım eden birlikler hakkında daha fazla yorum yapmadı. Ancak İngiliz medyası söz konusu askerlerin İngiltere'nin seçkin Özel Hava Servisi'ne (SAS) mensup olduklarını yazdı. (Hürriyet)

Uzmanlardan Afganistan için 'hiperenflasyon' uyarısı!

Afganistan'da çatışmaların tarafları değişecek mi?

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)