BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinABD’de milyonerler artık zengin hissetmiyor----

ABD’de milyonerler artık zengin hissetmiyor

ABD’de milyonerler artık zengin hissetmiyor
23 Ağustos 2023 - 18:19 www.finansgundem.com

Yükselen enflasyon ve ağırlaşan yaşam şartları artık milyoner Amerikalıların bile finansal açıdan güvende hissetmemesine sebep oluyor.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İyi bir maaşa sahip olmakla zengin olmak arasında önemli bir fark var. ABD’de doktorlar ve avukatlar gibi yüksek gelirli meslek gruplarındaki profesyoneller genellikle ‘sıradan zenginler’ olarak bilinir. Bu kesimdeki bireyler sabit bir meslek, ev sahipliği ve dolgun bir emeklilik tasarruf hesabına sahiptir. Ancak Bloomberg’ün yakın zamanlı bir anketine göre bu kesimdeki insanlar dahi mali açıdan kendilerini güvende hissetmediklerini belirtiyor. Üstelik ankete göre bazıları kendilerini fakir hissettiklerini dahi belirtiyor.

Ankete göre yıllık 175 bin doların üzerinde geliri olan ve vergi diliminin ilk %10’unda yer alan kesimdekilerin yüzde 25’i kendi ekonomik durumlarını “çok fakir”, “fakir” veya “zor da olsa geçiniyor” olarak tanımladı. Üstelik 500 bin dolar ve 1 milyon dolardan fazla kazanan kesimlerin bir kısmı da ankette aynı cevapları verdi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre küresel yüksek enflasyon ortamında artık ABD’de dahi çok daha az sayıda kişi finansal durumları konusunda özgüven sahibi olabiliyor. Zira söz konusu ankete Amerikalıların sadece %12’sinin ve milyonerlerin yalnızca %29’unun kendilerini varlıklı olarak tanımladığı görülüyor.

Zengin olmak için ne gerekiyor?

CNBC’nin haberinde Edelman Financial Engines’in Baş Müşteri Sorumlusu Jason Van de Loo, “Varlıklı hissetmek için ne gerekiyor. Bu sorunun kısa cevabı: Daha fazlası” ifadelerine yer verdi.

Çoğu insan bankada 1 milyon dolara sahip olmanın servet sahibi olmak için yeterli olduğunu belirtir. Ancak servet sahibi olanlar çıtayı çok daha yükseğe koyuyor. Edelman Financial araştırmasına göre bu servet sahibi bireylerin yarısından fazlası 3 milyon doların ve üçte biri de 5 milyon doların zengin olmak için ancak yeterli olduğunu düşünüyor.

Konu maaşa geldiğinde ise başka bir Bankrate araştırmasına göre Amerikalılar finansal açıdan güvende hissetmek için yıllık ortalama 233 bin dolar kazanmaları gerektiğini söylüyor. Ancak zengin hissetmek için yılda yarım milyon dolar kazanılması gerekiyor. Zira ankete göre Amerikalılar yıllık ortalama 483 bin dolar kazandıklarında kendilerini varlıklı hissedebileceklerini belirtiyor.

ABD’de de etkilerini hissettirmeye devam eden enflasyon fiyatların her alanda daha pahalı olmasına yol açtı. Hane halkları artan çocuk bakım maliyetleri, balonlaşan otomobil kredileri, yüksek mortgage faizleri ve rekor kira fiyatlarıyla karşı karşıya.

Yüksek fiyatlar nedeniyle oluşan makası kapatmak için daha fazla insan kredi kartlarına yüklenmeye başladı. Geçen yıl ABD’de kredi kartı borçları tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Bireysel tasarruflarsa düşüşe geçti.

Bankrate Kıdemli Ekonomi Analisti Mark Hamrick Amerikan rüyasındaki değişimin onlarca yıldır devam ettiğini belirtiyor. Hamrick, “Yapısal veya uzun vadeli değişiklikler Amerikalıların bireysel finansmanlarını yönetebilme yeteneğine zarar verdi. ABD’de evli ve çocuklu bir çiftin tek bir çalışanla geçinebildiği zamanlar vardı ve o günler büyük oranda geçmişte kaldı” ifadelerine yer verdi.

Van de Loo, paranın hane halkları arasında 1 numaralı stres kaynağı olmaya devam ettiğini de sözlerine ekledi. Bireysel finans uzmanı "Son birkaç yıl sadece bu endişelerin kıvılcımını ateşler nitelikteydi" açıklamasında bulundu.

Amerikalıların yüzde 89’u esnek çalışma istiyor

 

Vergini istediğin belediyeye öde, hediyeyi kap

 

Dikkat! Dolandırıcılar ‘deepfake’ kullanıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)