BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemVergini istediğin belediyeye öde, hediyeyi kap----

Vergini istediğin belediyeye öde, hediyeyi kap

Vergini istediğin belediyeye öde, hediyeyi kap
23 Ağustos 2023 - 17:04 www.finansgundem.com

Japonya'dan sıra dışı uygulama: Vergini hediyesini beğendiğin belediyeye öde... Hediyeler arasında kaynak dersi de var, bir günlüğüne belediye başkanı olma fırsatı da

Japonya'da mükellefler, vergilerini yaşamadıkları yerlere verip karşılığında oradaki belediyelerden hediyeler alıyor.

Şizuoka prefektörlüğündeki Numazu şehrinde bu uygulamaya katılanlara, kaynak yapma dersi, özel üretim bira, portatif kamp ocağı ve tuvalet kağıdı gibi çeşitli hediyeler veriliyor.

ABD'nin önde gelen gazetelerinden Wall Street Journal'a (WSJ) konuşan, Numazu'nun vergi biriminin başındaki Kazuya Misawa, "Yurttaşlar bağış yapacakları yeri verilen hediyelere göre seçiyor. Bu nedenle, kendimizi diğer şehir ve kasabalardan nasıl farklılaştıracağımızı düşündük. Kendimize 'Nasıl kazanacağız?' diye sorduk" ifadelerini kullandı.

Kaynak dersi verilir

Yetkili, yaklaşık 10 bin Japon Yeni (yaklaşık 1900 TL) vergi ödemesi karşılığında şimdiye dek 10 kişiye kaynak dersi verildiğini söyledi. Misawa, en çok tercih edilen hediyeninse şehirdeki bir fabrikada üretilen 96 ruloluk tuvalet kağıdı olduğunu belirtti.

Kanagawa prefektörlüğünün merkezi Yokohama'da oturan Yoko Koizumi ise genellikle verdikleri balık, et ve sebze hediyeleri nedeniyle Hokkaido belediyesine vergi ödemeyi tercih ettiğini söyledi.

Bir günlüğüne belediye başkanı olma fırsatı

Hokkaido Adası'nda yer alan Takikawa şehri, 1 milyon Japon Yeni (yaklaşık 188 bin TL) vergi ödeyene bir günlüğüne belediye başkanı olma fırsatı da tanıyor.

Takikawa Belediye Başkanı Kokiçi Maeda, uygulamanın azalan vergi gelirlerine karşı ayakta kalabilmelerini sağladığını belirtti.

Ülkede nüfusun azalması ve yurttaşların büyük şehirlere taşınması sonucunda kırsal bölgelerdeki vergilerin azalmasına karşı 15 yıl önce oluşturulan program, son dönemde vergi gelirlerini artırmak isteyen belediyeler arasında kıran kırana bir mücadeleye dönüştü.

Ödenen vergilerin yüzde 30'u hediye masrafını karşılıyor

WSJ'nin aktardığına göre geçen yıl programa yaklaşık 9 milyon vergi mükellefi katıldı. Program kuralları kapsamında, yurttaşlar yaşadıkları yerlerde gelirlerine göre düzenlenen vergilerin yaklaşık yüzde 20'sini başka belediyelere verebiliyor. Belediye yönetimleri de bunların yüzde 30'unu vergi mükelleflerine verilecek hediyelerin masraflarını karşılamak için kullanıyor.

Mart 2023'te sonlanan mali döneminde, program kapsamında yaklaşık 1 trilyon Japon Yeni (yaklaşık 187 milyar TL) vergi ödemesi yapıldı.

Eski Başbakan Şuga başlattı

Eski Japonya Başbakanı Yoşihide Şuga, başlattığı programın hiç bu kadar büyüyeceğini düşünmediğini belirtti. Şuga, kendisinin de programa katıldığını ve Akita prefektörlüğündeki memleketi Yuzawa'ya destek olmak amacıyla her yıl hediye almadan vergi ödediğini söyledi. (Independent Türkçe)

Japonya’da hizmet sektörü büyüdü

 

Japonya'da asgari ücrete rekor zam

 

Japonya'da çekirdek enflasyonda düşüş

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)