BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinJohnson'a sandıkta şok: Eski başbakan oyunu kullanamadı, çünkü...----

Johnson'a sandıkta şok: Eski başbakan oyunu kullanamadı, çünkü...

Johnson'a sandıkta şok: Eski başbakan oyunu kullanamadı, çünkü...
03 Mayıs 2024 - 11:53 www.finansgundem.com

Eski Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson, İngiltere'deki yerel seçimlerde oy kullanırken yaşadığı bir talihsizlikle gündeme geldi. Johnson, fotoğraflı kimliğini unuttuğu için sandık görevlileri tarafından oy kullanmasına izin verilmedi.


İngiltere'nin güneyindeki Oxfordshire adlı kentte oy kullanmak için sandığına giden Johnson, fotoğraflı kimliğini yanına almayı unuttuğu için sandık görevlileri tarafından oy kullanmasına izin verilmedi. İlgili yasayı Johnson, kendi döneminde yasalaştırmıştı.

2022 yılında seçmen sahtekarlıklarını engellemek için fotoğraflı kimlik zorunluluğu getirilmişti. Önceki uygulamada seçmenin ismini ve adresini vermesi oy kullanabilmesi için yeterliydi.

Johnson başbakanlığı döneminde getirdiği yeni kural için, "İlk kez oy kullanacaklardan kimliklerini göstermelerini istemenin mantıksız olduğunu düşünmüyorum" demişti.

Kanunun yürürlüğe girmesinin ardından yapılan ilk seçimde İngiltere genelinde 14 bin seçmen kimliğini gösteremediği için oy kullanamamıştı.

Johnson'ın sözcüsünün açıklamasına göre, sandık görevlileri tarafından geri çevrilen Johnson, daha sonra fotoğraflı kimlik kartıyla geri döndü ve oyunu kullanabildi. (Habertürk)

Biden ile Johnson arasında Ukrayna krizi

 

Boris Johnson'la röportajın bedeli 1 milyon dolar

 

Boris Johnson: İngiltere'nin ilk Türk kökenli başbakanı oldum

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)