BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemABD'de ikinci el konut satışları şubat ayında sert yükseldi----

ABD'de ikinci el konut satışları şubat ayında sert yükseldi

ABD'de ikinci el konut satışları şubat ayında sert yükseldi
21 Mart 2024 - 17:42 www.finansgundem.com

ABD’de ikinci el konut satışları, şubat ayında yüzde 9,5 artarak son bir yılın en yüksek aylık artışını gösterdi. Medyan konut fiyatları ise yüzde 5,7 yükselerek 384 bin 500 dolara ulaştı.

ABD'de ikinci el konut satışları, şubatta yüzde 9,5 artışla beklentilerin üzerinde gerçekleşirken, son bir yılın en yüksek artışı kaydedildi.

Ulusal Emlakçılar Birliği (NAR), şubat ayına ilişkin ikinci el konut satış verilerini açıkladı.

Buna göre, ülkede ikinci el konut satışları, şubatta mevsim etkilerinden arındırılmış olarak aylık bazda yüzde 9,5 artarak 4,38 milyona yükseldi.

Şubat 2023'ten bu yana en yüksek aylık artışın kaydedildiği ikinci el konut satışlarına ilişkin piyasa beklentisi 3,95 milyon seviyesinde gerçekleşmesi yönündeydi. İkinci el konut satışları, ocakta yüzde 0,8 artışla 4 milyon olarak kaydedilmişti.

Ülkede ikinci el konut satışları, şubatta geçen yılın aynı ayına göre ise yüzde 3,3 azaldı.

ABD'de ikinci el piyasasında medyan konut fiyatları, şubatta art arda 8'inci ayda yıllık bazda artış gösterdi ve yüzde 5,7 yükselerek 384 bin 500 dolara çıktı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen NAR Başekonomisti Lawrence Yun, ek konut arzının piyasa talebini karşılamaya yardımcı olduğunu belirterek, "Konut talebi nüfus ve istihdam artışına bağlı olarak istikrarlı bir şekilde artıyor, ancak satın almaların gerçek zamanlaması mevcut mortgage oranları ve daha geniş stok seçenekleri tarafından belirlenecek." değerlendirmesinde bulundu.

ABD'de ikinci el konut satışları ocakta arttı

 

ABD'de ikinci el konut satışları beklentilerin üzerinde

 

BofA CEO’sundan FED’e uyarı: Tüketiciyi zorlamayın

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)