BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiABD Hazine Bakanı Yellen: Dünya Bankası değişmeli----

ABD Hazine Bakanı Yellen: Dünya Bankası değişmeli

ABD Hazine Bakanı Yellen: Dünya Bankası değişmeli
10 Ekim 2023 - 20:04 www.finansgundem.com

IMF ile Dünya Bankası yıllık toplantısında söz alan ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Dünya Bankası'nın özel sektör sermayesini harekete geçirmek için değişmesi gerektiğini vurguladı

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Dünya Bankasının iklim değişikliği ve diğer küresel zorluklarla mücadele kapsamındaki reformlarında ilerleme kaydettiğini ancak özel sektör sermayesini harekete geçirmek için "değişime" ihtiyaç duyduğunu ifade etti.

Yellen, Uluslararası Para Fonu (IMF) ile Dünya Bankası yıllık toplantıları nedeniyle bulunduğu Fas'ın Ben Guerir kentindeki Mohammed VI Polytechnic Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada, çok taraflı kalkınma bankalarının reform yapma çabalarında kaydedilen ilerlemeye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"KÜLTÜREL DEĞİŞİM" VURGUSU

Dünya Bankasının iklim değişikliği ve diğer küresel zorlukları ele alan projeleri desteklemek için imtiyazlı finansmanın kullanılmasına ilişkin ilkeler üzerinde çalışmaya başladığına işaret eden Yellen, Bankanın kalkınma raporları da dahil iyileştirilmiş analitik ve teşhis araçları üzerinde de çalıştığını anımsattı.

Yellen, Dünya Bankası personelinin istenen sonuçları elde edecek şekilde donatılması için daha fazla çabaya ihtiyaç duyulduğuna dikkati çekerek, "Bu, çevikliği artıran ve kaliteden ödün vermeden karar almayı hızlandıran iç süreç iyileştirmelerinin yanı sıra özel sektör seferberliğini ve sorumlu risk almayı hızlandıracak 'kültürel değişimi' gerektirecektir." ifadesini kullandı.

"YENİ REFORMLAR, KREDİ KAPASİTESİNE 200 MİLYAR DOLAR EKLEYEBİLİR"

Çok taraflı kalkınma bankalarının mali kapasitesinin artırılması konusunda önemli bir ilerleme kaydedildiğini vurgulayan Yellen, değerlendirilmekte olan reformların yeni kredi verme kapasitesine en az 200 milyar dolar ekleyebileceğini bildirdi.

Yellen, Dünya Bankası yöneticilerinin hibrit sermaye ihracına yönelik zemin hazırlamaları ve hissedarlara bankanın çalışmalarına katkıda bulunmaları için yeni bir yol sağlayacak bir portföy garanti platformunu onaylamasının beklendiğini dile getirdi.

Yellen'dan Rus petrolüne fiyat sınırlandırması açıklaması

 

Yellen'dan ekonomi açıklaması: Çok iyimserim

 

Dünya Bankası, MENA ülkelerinin büyümelerini 1,9 olarak öngördü

 

Dünya Bankası, Türkiye büyüme tahminini revize etti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)