BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiABD Hazine Bakanı Yellen: ABD ekonomisi için riskler var----

ABD Hazine Bakanı Yellen: ABD ekonomisi için riskler var

ABD Hazine Bakanı Yellen: ABD ekonomisi için riskler var
11 Ekim 2023 - 12:33 www.finansgundem.com

ABD Hazine Bakanı Yellen, ABD ekonomisi için temel senaryonun yumuşak iniş olduğunu düşündüğünü belirterek, "Buna yönelik riskler tabii ki var ve küresel şoklar bu riskler arasında" dedi.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Fas'ın Marakeş kentinde düzenlenen Uluslararası Para Fonu (IMF)-Dünya Bankası yıllık toplantıları kapsamında yaptığı basın toplantısında, ABD ekonomisi ve küresel ekonomi hakkında değerlendirmelerde bulundu

Yellen, İsrail-Filistin çatışmasının potansiyel ekonomik etkilerini izlediklerini ancak durumun şu an için küresel ekonomik görünümü etkileyeceğini düşünmediğini ifade etti.

ABD ekonomisinin iyi bir rotada olduğunu, iş gücü piyasasının güçlü performans gösterdiğini ve enflasyonun gerilediğini dile getiren Yellen, "ABD ekonomisi için temel senaryonun yumuşak iniş olduğunu düşünüyorum. Buna yönelik riskler tabii ki var ve küresel şoklar bu riskler arasında. Ukrayna'daki savaş küresel ekonomik görünüme zarar vermeye devam ediyor, düşük gelirli ülkeler için ciddi maliyet artışları oluşturuyor ve petrol ve gıda fiyatlarının artmasına yol açıyor. İsrail'deki durum da endişeleri artırıyor. Bu nedenle yumuşak inişin kesin olacağını söylemiyorum ama bunun en muhtemel rota olduğu yönündeki düşüncem devam ediyor." diye konuştu.

Yellen, bu hafta Marakeş'te Çin Merkez Bankası Başkanı Pan Gongsheng ile görüşeceğini de söyledi.

ABD ve Çin'in ulusal güvenlik çıkarlarını korurken, her iki tarafa da fayda sağlayan sağlıklı bir ekonomik ilişki, borçların yeniden yapılandırılması ve iklim değişikliği gibi küresel zorluklar konusunda işbirliği aradığını belirten Yellen, şunları kaydetti:

"Çin Merkez Bankası Başkanı Gongsheng ile görüşmeyi bekliyorum. İletişimimizi derinleştirmede kayda değer ilerleme sağladığımızı düşünüyorum. Her iki ülkeyi de ilgilendiren ekonomik ve finansal konulara ilişkin iletişim kuruyoruz. Borç konusunu görüşebileceğimiz iyi bir iletişim kanalımız var. İlerlemenin yavaş ve kesinlikle iyileştirilmesi gereken noktaları olmasına rağmen bu bizim uzun süredir odaklandığımız ve odaklanmaya devam edeceğimiz bir konu."

Küresel ekonominin ABD ve Çin ekonomisine bağlı olduğunu ifade eden Yellen, dünya ekonomisine ilişkin endişeleri gidermek için her iki ülkenin birlikte çalışmak üzere bir role sahip olduğunu söyledi.

Yellen, her iki ülkenin de bunun "gerekli ve istenen bir şey" olduğunu kabul ettiğini ve iklim değişikliğiyle mücadele gibi kritik konularda işbirliğine ihtiyaç duyulduğunu sözlerine ekledi.

ABD Hazine Bakanı Yellen: Dünya Bankası değişmeli

 

Yellen'dan ekonomi açıklaması: Çok iyimserim

 

Yellen: ABD ekonomisinin gerilemekte olduğuna dair işaret yok

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)