BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve Hayat5 yılda sigortalı sayısı 3 milyon arttı----

5 yılda sigortalı sayısı 3 milyon arttı

5 yılda sigortalı sayısı 3 milyon arttı
25 Şubat 2013 - 02:47 www.finansgundem.com

SGK'da, Fatih Acar döneminde kayıt dışılığın azaltılmasına yönelik sonuç veren çalışmalar ön plana çıktı

Sosyal Güvenlik Kurumu'nda önemli çalışmalara imza atan Fatih Acar, Çalışma Bakanlığı müsteşarı oldu. Acar'ın yerine ise SGK başkan yardımcısı olan Yadigar Gökalp İlhan atandı. Fatih Acar döneminde kayıt dışılığın azaltılmasına yönelik sonuç veren çalışmalar ön plana çıktı.
Sosyal güvenlik, son 5 yılda tarihinin en parlak dönemini yaşıyor. Zaman Gazetesi'nin haberine göre Çalışma Bakanlığı müsteşarı olan Fatih Acar’ın SGK başkanlığı zamanında önemli çalışmalara imza atıldı. Uzun yıllar hiç mesafe alınamayan kayıt dışı ile mücadelede başarı sağlandı. 2008 ile 2013 arasındaki dönemde sigortasız çalıştığı tespit edilen 1 milyon 465 bin kişi kayıt altına alındı. Böylece kurum kasasına milyarlarca lira ilave prim geliri girdi. Aynı dönemde kaçak faaliyet gösterirken kayıt altına alınan işyeri sayısı da 86 bin 764 oldu. Bu sürede sigortalı çalışan kişi sayısı 3 milyon artarak 15 milyondan 18 milyona çıktı.
5 yıldır Sosyal Güvenlik Kurumu’nu (SGK) yöneten Fatih Acar, Çalışma Bakanlığı müsteşarı oldu. Acar’ın yerine ise SGK başkan yardımcısı olan Yadigar Gökalp İlhan atandı. Fatih Acar’ın SGK başkanlığı döneminde önemli çalışmalara imza atıldı. Kayıt dışı istihdamın önüne geçebilmek için maaşların banka kanalıyla ödenmesi sağlandı. 60 kurum ile protokol imzalanarak bu kurumlardaki bilgiler SGK’ya ulaştı. Bütün bu çalışmalar meyvesini de verdi. Uzun yıllar yüzde 50’ler seviyesinde olan kayıt dışılık, yüzde 39’a kadar geriledi. 429 sosyal güvenlik merkezi açılarak hizmetin vatandaşın ayağına götürülmesi sağlandı. Sağlık alanında ise e-reçete ve avuç içi damar okuma sistemiyle suistimallerin önüne geçildi. Trafik kazası tedavi harcamaları SGK tarafından karşılanmaya başlandı. Kayıt dışının azalması ve çalışan sayısının artmasıyla birlikte SGK’nın mali dengesi düzelmeye başladı. Prim gelirlerinin toplam giderleri karşılama oranı, 2009 yılında yüzde 52 iken 2012 yılında bu oran yüzde 63’e çıktı.   Talep eden başta özürlü ve yaşlılar olmak üzere emeklilere aylıklarının evlerinde ödenmesi imkanı getirildi. Özürlü ve yaşlılık aylığı bağlanması kolaylaştı. SGK birçok önemli proje yürütüyor. Bunların en önemlilerinden biri de arşivlerde yer alan resmi evrak, rapor ve reçete gibi milyonlarca dokümanın elektronik ortama aktarılması. SGK hizmetlerini e-Devlet yapısına uygun hale getirmeyi hedefleyen proje ile arşivler elektronik ortama aktarılıp emekli maaşı başta olmak üzere pek çok hizmet daha hızlı sunulacak. Toplumu bilgilendirme kapsamında da sağlık tesislerine yılda 10 ve üzeri başvuruda bulunan vatandaşlara yönelik akılcı ilaç kullanımını teşvik eden kitaplar gönderiliyor. Gereksiz ilaç, tahlil ve tetkiklerin azaltılmasına yönelik aileleri bilgilendirme amaçlı kitabın yaklaşık iki milyon aileye gönderilmesi planlanıyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)