BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans Kulis2 milyon dolar rüşvet!----

2 milyon dolar rüşvet!

2 milyon dolar rüşvet!
11 Ağustos 2013 - 11:21 www.finansgundem.com

AK Parti döneminde Maliye Bakanlığı yapan kişiye büyük rüşvet teklif edildi

AK Parti döneminde Maliye Bakanlığı yapan Abdullatif Şener'e bir şirketin patronu vergi incelemesinin sorunsuz olması için 2 milyon dolar rüşvet teklif etmiş...
Hürriyet  yazarı Şükrü Kızılot, olay şöyle kaleme aldı:
Maliye Bakanı’na 2 milyon dolar rüşvet
Hemen belirteyim, başlıktaki bakan, şu andaki Maliye Bakanı değil.
Denetim elemanı kökenli, eski Maliye Bakanlarından biri..
Bana da olayı Başbakan Yardımcısı olduğu dönemde kendisi anlatmıştı.
MİLYON DOLARLIK MESAJ
İsterseniz, olayı kendisinden dinleyelim.
Muavinlik dönemi sonunda, birkaç gün sürecek olan zorlu bir sınava girecektim. Sınava daha iyi hazırlanabilmek için büyük bir şirketi incelemeye alıp, muhasebe ve vergi pratiğimi arttırmak istedim. Şirketin defter ve belgelerini istediğimde, çuvallar dolusu belge getirip teslim ettiler. Ancak, elimde yarım kalan birkaç inceleme olduğu için, öncelikle onları tamamlamak istedim. O büyük şirketi incelemeye başlayamadım. İki ay sonra, şirketin mali müşaviri gelip “Bir isteğiniz var mı?” diye sordu. Ardından her hafta gelip “Bir isteğiniz var mı?” diye sorup gitti. Her defasında “İnceleme devam ediyor. Ek bir bilgi veya belge gerekirse, size söylerim” dedim.
Sonra o şirket adına, bir tanıdığımın da selamıyla başka bir mali müşavir geldi.
Çayını içerken “Patron bu incelemeden çok tedirgin. İncelemenin sorunsuz olarak tamamlanması için 2 milyon doları gözden çıkarmış. Size iletmemi istedi” demez mi!..
Adam hiç yüzü kızarmadan, bana kibarca rüşvet teklif ediyordu.
OLAY DEĞİŞİYOR
Belli ki ortada büyük vergi kaçağı vardı.
Rüşvet teklifi olayın seyrini değiştirir. Kapsamlı bir vergi incelemesi sonucu 15 milyon dolar civarında vergi ve cezası çıkar. Adam da 2 milyon dolarlık mesajı gönderdiğine pişman olur.
Olayı yaşayan denetim elemanı, daha sonra üniversiteye geçip akademik kariyer yapar.
Sonra siyasete atıldı. Ardından Maliye Bakanı, daha sonra da Başbakan Yardımcısı oldu. Üniversitede iken yakından tanıdığım ve zaman zaman geçim sıkıntısı çektiğine de tanık olduğum bu kişi hepinizin tanıdığı Doç. Dr. Abdüllatif Şener idi..
O dönemde, kesilen 15 milyon dolar civarındaki vergi ve cezadan, Maliye’nin kasasına kaç lira girdiğini merak ederek sordum. Acı bir tebessümle yanıtladı:
“Bir süre sonra büyük bir vergi affı çıktı. Cezanın tamamı, verginin de yarısı silindi!..”
ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bilinmez13 Ağustos 2013 09:33

    abdüllatif bey siyasete mi ısındırılıyor? yoksa yeni CB aday adayı mı?

  • reklam11 Ağustos 2013 16:45

    şenerin reklamını yapmak için yapılmış bir haber, neymiş efendim, rüşvet almayan bakan... doğal olan budur zaten, rüşvet almamak normal; almak sıradışıdır. bunun haber değeri olmaz. sayın şener, partiden niçin ayrıldığını da açıklasa keşke, neyle tehdit edildi, para mı teklif edildi. bunları da bilmek halkın hakkıdır.

  • metin11 Ağustos 2013 13:36

    Burasi turkiye diyelim her seyin bir kilifini uydururlar.

  • KARABATAK.11 Ağustos 2013 13:11

    Akp nin işine eski bakanının üzerine çamur atmak biz vatandaşlar ülkede olan bitenlerin farkındayız istediğiniz tarafınızı yırtın ama nafile bundan sonra akp ya oy yok zaten bizlerin verdikleri oylarlan buralara geldiniz şimdi sıra biz ülke insanlarına geldi unutmayın bu TAKSİM için sizlerden sandıkta çok büyük intikam alacağız

  • flamenco7211 Ağustos 2013 12:47

    İmar bankasında; Anaysaya aykırı olarak çıkartılıp sonra anayasa mahkemesince iptal edilen, devlet garantisine rağmen vatandaşın parasına el koymaya teşebbüs eden devletin kanunlarının ve KHk ların altında SN Şenerin de imzası var..Binlerce kişi devlet eliyle mağdur edildi..Bir kısmı kanser üzüntüden kanser oldu evi barkı dağıldı...O paralar Ancak 4-5 sen sonra o da yargı kararı ile küçük bir faiz işletilerek geri ödendi...Çok beddua aldılar çoooook..:)

  • turan11 Ağustos 2013 12:15

    haberi doğru oku latif şener rüşvet yememiş .teklif eden 15 milyon ceze yemiş ama affı kim çıkarmış onu sor

  • vatandaş11 Ağustos 2013 11:46

    Ayıp, adama iftira atıyorsunuz.Şener siyasetteki temiz insanlardan biri idi.