BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılık190 banka hızlı ödeme sistemine girdi----

190 banka hızlı ödeme sistemine girdi

190 banka hızlı ödeme sistemine girdi
03 Ocak 2021 - 13:05 www.finansgundem.com

Türk bankalarının da üyesi olduğu Mir Sistemi’ndeki banka sayısı 190’a ulaştı

Rusya Merkez Bankası’nın para transferlerini hızlandırmak amacıyla 2019 yılı başında hayata geçirdiği hızlı ödeme sistemindeki banka sayısı 190’a ulaştı. Rusya’da 195 banka faaliyet gösteriyor.

Merkez Bankası temsilcisi kredi kuruluşlarının büyük çoğunluğunun, 2020 yılı sonuna kadar sisteme girmelerini istemişti.

Bankalararası Kart Merkezi’nin (BKM), Visa ve Mastercad gibi kart ödeme sistemlerine alternatif kurduğu Troy gibi Rusya Devlet Başkanı Putin de Batı’nın Ukrayna ambargosu sırasında Rus ulusal kart sistemi ‘Mir’i oluşturmuştu.

TÜRKİYE’DE TROY RUSYA’DA MİR

2017 yılında Rusya Devlet Başkanı Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Moskova ziyaretinde Rusya’daki ödeme sistemi Mir’in Türkiye’de de altyapısının oluşturulması önerisini gündeme getirmişti. Bunun üzerine Türkiye Troy’u, Rusya’da Mir’i alternatif bir ödeme sistemi olarak hayata geçirdi.

Mir, bizde kurulan Troy’a benziyor. Kredi kartı harcamalarının takasının ülke içinde yapıldığı ortak kart ödeme sistemi. Mastercard ya da Visa gibi uluslararası takas niteliği yok. Mir’in kuruluş nedeni de zaten bu iki uluslararası ödeme sistemini ‘baypas’ etmek.

İstanbul’da aidat ücreti kira fiyatını geçti

Banka çalışanından 12 milyonluk vurgun

Merkez Bankası yılın ilk faiz toplantısını ne zaman yapacak?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)