Ana SayfaRöportajlarYeşilada: Türk bankaları dünyanın en iyisi ---

Yeşilada: Türk bankaları dünyanın en iyisi

5 / 8
Yeşilada: Türk bankaları dünyanın en iyisi
07 Mayıs 2014 - 13:11 www.finansgundem.com

ALTININ ZAMANI GELMEDİ

*Borsa, döviz ve altınla ilgili beklentiniz nelerdir?

Atilla Yeşilada: Bunların içinde en kolayı altın. Ama altının zamanı gelmedi. Altın için Amerika’da enflasyonun artmasını bekleyeceğiz. Dünyada düşük enflasyon devam edemez. Merkez bankalarının bilançoları son 5 yılda üçe katlanmış bir enflasyon üretmeyecek. Bir noktada enflasyon patlamaya başlayacak. Ve Merkez bankaları da ekonomik büyümeyi korumak için buna müdahalede geç kalacak. İşte o zaman altın alma zamanı. Bu ne zaman gelir? Ben altın 1100 dolara indiği zaman toplamaya başlıyorum. 1400’e yaklaşırken satarım. Ama sonbahardan sonra Amerikan enflasyonunu takip ederim.

Bence borsada itici güç kalmadı. Ben bütün kamuya açık aracı kurum raporlarını okuyorum. Yani borsa için verilen hedeflerin ortalaması 75.000. Bandı da 72.000-78.000 arasında. Ben borsayı yukarı çıkartacak bir tetik göremiyorum ve risk de yok. Ama ben şu anda satmam da. Hisse senedi yaparım. Rotasyonda bankalardan, finansal kuruluşlardan belki sanayi kuruluşlardan turizm kuruluşlarına geçerim. Hisse senedi uzmanı değilim. Ama borsadan çıkmak için de neden görmüyorum. Gelişmekte olan piyasalar endeksinin prim yapması lazım. Yani oraya gelen hareket bize de sirayet eder. Ama benim görüşüm borsanın bu sene bir kere daha 60.000’nin altına gerileyeceği. Hatta AK Parti Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kaybederse borsa 40.000’lere kadar düşer. Allah göstermesin ama bu durum piyasaları bitirir.

DİBS (Devlet İç Borçlanma Senetleri) faizleri çok düşük. DİBS faizlerinin yüzde 12’ye kadar çıkmasını beklerim. Kısa vadeli mevduatta çok rahatım. Ben artık yavaş yavaş dolara dönmenin zamanı geldiği düşüncesindeyim. 2.10 kırılamıyor dolar/TL’de. Dolar herhalde hem euroya hem TL’ye karşı değer kazanıyor. Bakın yanlış da anlamayın asla karamsar değilim. Dolar nereye kadar gider bu tamamen Merkez Bankası’nın faiz kararlarına bağlı. Eğer faizi yüzde 8’lere indirirse işte o zaman dolar tekrardan 2.40-2.50’lere kadar çıkar. Ama çok samimi bir şey söyleyeyim ben bunların hepsini alım fırsatı olarak görüyorum. Dolayısıyla piyasalar anlamında karamsar değilim. Aksine FED’den gelen şokların ve bu siyasetteki krizin bize yeni fırsatlar yaratmasını bekliyorum. Ama şu anda yeni bir şey almak niyetinde değilim. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster