Ana SayfaRöportajlarYeşilada: Türk bankaları dünyanın en iyisi ---

Yeşilada: Türk bankaları dünyanın en iyisi

1 / 8
Yeşilada: Türk bankaları dünyanın en iyisi
07 Mayıs 2014 - 13:11 www.finansgundem.com

SERAP SÜRMELİ-FINANSGUNDEM.COM

Yıllar ne kadar çabuk geçiyor. Amerika’daki asistanlık, hocalık günleri film şeridi gibi gözünün önünde. Daha dün gibi. Oysa 1990 öncesi. 24 yıl geriye sarıyor hayat şeridini Atilla Yeşilada. Sohbete öyle başlıyor. Sonra yine bir film tadında anlatıyor, engebeli yaşamını. Engebeli diyorum çünkü, Türkiye’ye dönüş kararı, aracı kurum çalışmaları, TV yorumculuğu, anchormanlık, baş döndüren Amerika, Avrupa uçuşları, yabancı kurumsal müşteri, fon, şirket çalışmaları arka arka sıralanıyor. En az 30 senelik bir dönem, kısa bir zaman diliminde dile geliyor. Hayatından kesitleri de, mesleği, uzmanlık sahası ekonomiyi de konuşurken hep heyecanlı. Beyni saat gibi işliyor, tıkır tıkır. Enflasyondan cari açığa, faizden bankacılığa geçişte, detaylara inişlerde, ne tekliyor ne de bekliyor. Sorular ne kadar keskinse, cevaplar bir o kadar hazır, bir o kadar net.

Metrocity AVM’de buluştuğumuz Atilla Yeşilada’yla Türk ekonomisini, rotasını, demir attığı limanları masaya yatırıyoruz. Borsayı, altını ele alıyoruz. Büyüme planlarını paylaşırken, “Türkiye parayı bulduğunda büyür” diyor, yabancı kredilerde “Keşke insana da yatırım yapsaydık” diye iç geçiriyor. Borsadan çıkmak için bir neden olmadığına işaret ederken, sohbet altına gelip dayanıyor. Döviz kadar Türk insanının en büyük, aileden biri gibi gördüğü yatırım aracı olan altını soruyoruz: Alma zamanı mı? Yeşilada’ya göre zamanı gelmemiş henüz. Ama altın için beklediği işareti, alım-satım rakamlarını vermeyi ihmal etmiyor. İşin özeti, yatırımcıya üç önemli ipucu veriyor. Kredi kartı taksit sınırlaması için de, “Sonuna kadar desteklediğini” söylüyor, çok radikal bir ilave yapıyor: “Ben kredi kartı harcamalarına vergi dahi koyarım...”

Kimilerinin yerden yere vurduğu Türk bankacılık sektörü ona göre bir kahraman. Yöneticiler çok iyi, bankalar hem karlılıkta, hem yüksek sermaye oranlarında bir numara. Bununla yetinmiyor, bir adım daha öne çıkıyor, yabancıları yatırıma getiren,  vizyon veren bir ekonomist olarak noktayı koyuyor: Türkiye bankaları dünyanın en iyi yönetilen, en sağlam bankaları…

Kuzeyimizdeki ‘ateş topu’ Rusya-Ukrayna savaşının Türkiye’ye, bölgeye etkisi, tepkisi ise röportajın finali. “Konuyla ilgili yorumları da, beklentileri de çok çarpıcı” diyoruz, bu özel görüşmenin giriş bölümünü bağlıyoruz. 

Ve sizleri, ‘karısına çılgınca aşık’ ekonomist Atilla Yeşilada’yla başbaşa bırakıyoruz.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster