Ana SayfaPara PiyasaYatırım şirketlerinden portföy önerileri---

Yatırım şirketlerinden portföy önerileri

2 / 15
Yatırım şirketlerinden portföy önerileri
01 Eylül 2015 - 15:20 www.finansgundem.com

"DÖVİZ SAT, HİSSE AL"

Gedik Portföy Genel Müdürü ve CE-O'su Halim Çun'a göre, erken seçimin ya­pılacağı kasım başına kadar geçecek süre­de aşırı "oynak" bir piyasa olacak. Gerek iç gerekse dış siyaset, jeopolitik riskler ve iç güvenlik konularındaki sorunların yanı sıra, son haftalarda Çin'in devalüasyon hamlesi ile dış piyasalardaki olumsuzluk­ların Türk mali piyasalarına damga vurdu­ğunu söyleyen Çun, seçime kadar geçecek sürece ilişkin tahminlerini şöyle özetliyor:

"Bu dönem seçim sürecine ilişkin belir­sizliklerin, ekonominin geleceğine ilişkin soru işaretlerini artırma riski de var. Dola­yısıyla, bu dönemde TCMB, sıkı para poli­tikasını sürdürmek durumunda olacaktır. Muhtemelen faizlerde bir miktar yüksel­me görülebilir. Döviz sepetine baktığımız­da, mevcut 3.15-3.20 düzeyini normal ko­şullarda satım için makul düzey olarak gö­rüyoruz. Ancak, yukarda bahsi geçen iç ve dış koşullar dö­vizde "normalizasyonu" geciktirebilir. Hatta daha yukarıları da gö­rebilme ihtimalimiz var.

Kısa vadede bu olumsuz faktörlerde kalıcı bir düzelme bek­lemediğini de vurgulayan Çun'a göre, yine bu dönem­de özellikle hisse senedi fiyatların­daki çekicilik kısa vadeli de olsa trade baz­lı sert "düzeltmelere" ve fırsatlara yol aça­bilecek. Çun seçime kadar geçecek

süreçte yatırımcılara şu önerilerde bulu­nuyor: "Riski seven yatırımcılara kademe­li olarak döviz pozisyonlarını azaltmalarını ve seçilmiş hisse senetlerinden portföy oluşturmalarını öneriyorum. Tabii bu or­tamda öngörülemeyen riskler de oluşabi­lir. Ancak Türkiye'nin yatırım notunu kay­betmesine neden olabilecek olağanüstü koşullar olmazsa bu dönemde yukarıdaki güçlü dirençler gösterge faizde yüzde 11,7'yi, dolarda ise 3,10'u işaret ediyor. İç ve dış dalgalanmalara göre bu düzeyler test edilebilir. Bununla birlikte, yurtdışın­daki piyasalarda kaydedilen son sert "dü­zeltmenin" normalleşme eğilimine girmesi durumunda, gelişmekte olan ülkelere yö­nelik yeni bir akım, olumlu bir rüzgar olu­şabilir. Bu durumda küresel ekonominin "resesyon" pani­ğinden  kurtul­masına     ve emtia fiyat­larının bir sına neden olabilir. Bu durumdan, tüm ge­lişmekte olan ülkeler gibi bizim piyasamız­da olumlu etkilenecektir. Bu iyimser senar­yoda, dolar 2.924 ve 2.80 desteklerini test edebilir."

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster