Ana SayfaPara PiyasaFaiz kararı TL'yi güçlendirecek---

Faiz kararı TL'yi güçlendirecek

5 / 5
Faiz kararı TL'yi güçlendirecek
20 Ekim 2016 - 14:17 www.finansgundem.com

Finans Yatırım'dan Baş Ekonomist Burak Kanlı, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) önümüzdeki dönemde faiz indiriminin kapısını açık bıraktığını söyledi.

Baş Ekonomist Burak Kanlı Foreks'e yaptığı açıklamada, TCMB'nin risk iştahında son dönemdeki bozulmayı dikkate alarak faizleri değiştirmediğini, ancak önümüzdeki dönemde faiz indiriminin de kapısını açık bıraktığını vurguladı.

Kanlı, karar metninde parasal koşulların gevşetilmesi ve makro ihtiyati araçlarda atılan adımlarla finansal sıkılığın azaldığına vurgu yapıldığını bildirdi ve şu şekilde konuştu:

"Bunu, zorunlu karşılıklarda son dönemde yapılan indirimlerin ardından Banka'nın yeni ZK indirimleri için bekleyeceği olarak yorumlayabiliriz. Enflasyon tarafında ise daha temkinli bir söylemin benimsendiğini görüyoruz geçmiş metinlere göre. Son olarak, iktisadi faaliyetteki yavaşlamaya atıfta bulunulmaya devam ediyor.

Bu karar TL üzerindeki baskıyı hafifletecek nitelikte. Nitekim kurun olumlu tepki verdiğini görüyoruz. Ancak, orta vadede yüksek cari açığı ve kendine özgü riskleriyle Türkiye'de politika faizinin reel olarak pozitif olması gerek finansal istikrar bakımından. TCMB'nin de amacının politika faizini 7.5'ye çekmek olduğu izlenimi ediniyoruz ve bu, risk iştahının tersine döndüğü dönemlerde TL'yi kırılgan hale getirebilir." 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster