Ana SayfaPara PiyasaFaiz kararı TL'yi güçlendirecek---

Faiz kararı TL'yi güçlendirecek

3 / 5
Faiz kararı TL'yi güçlendirecek
20 Ekim 2016 - 14:17 www.finansgundem.com

Alternatifbank Ekonomisti Serdar Şenol, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faizi sabit bırakma kararının TL varlıkları destekleyecek bir faktör olacağının altını çizdi.

Serdar Şenol Foreks'e yaptığı açıklamada, TCMB'nin piyasanın beklenmediği şekilde faiz koridoru üst bandını değiştirmeyerek %8.25'te tuttuğunu kaydederek, "TCMB bir önceki açıklamasında enflasyonda düşüş öngörüsünü yorumunda çıkartırken, toplam talepteki yavaşlamanın kademeli düşüşleri destekleyebileceğini vurgulamakta.

Buna karşın , döviz kuru ve diğer maliyetler enflasyondaki gerilemeyi engelleyici faktörler olarak ortaya koyuldu" doiye konuştu.

Şenol, TCMB'nin Mart ayından bu yana devam eden üst bant indirimi ardından faiz indirimlerinde duraksamasını, TL'nin son dönemdeki değer kaybı nedeniyle bir süreliğine faiz indirimlerinin rafa kalktığının göstergesi olarak nitelendirdi ve "TL'nin değerinde belirgin bir değerlenme olmadan TCMB'nin yeniden faiz indirimlerine geçmesi güçleşti. TCMB'nin bu kararı TL varlıkları destekleyecek bir faktör olacaktır" diye konuştu.

Alternatif Bank / Serdar Şenol

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster