Ana SayfaEmlakÜçüncü köprü bu köyleri ihya etti---

Üçüncü köprü bu köyleri ihya etti

2 / 9
Üçüncü köprü bu köyleri ihya etti
01 Mart 2016 - 11:07 www.finansgundem.com

4.5 MİLYAR TL'YE MAL OLACAK

İstanbul Boğazı'nın Anadolu yakasında Poyrazköy, Avrupa yakasında ise Garipçe arasındaki bölümüne inşa edilmekte olan üçüncü köprünün, deniz üzerindeki uzunluğu 1.408, toplam uzunluğu 2.164, genişliği ise 59 metre olacak. Üzerinde sekiz şeritli karayolu ve iki şeritli tren yolunun yer alacağı köprü, 322 metre yüksekliğinde.

Üçüncü köprü, Odayeri-Paşaköy arasında yapımı süren, 115 kilometre uzunluğunda Kuzey Marmara Otoyolu projesinin iki kıtadaki bölümlerini de birbirine bağlayacak. Projenin, Odayeri-Paşaköy kesiminde 19 adet kavşak ve bağlantı yolu yer alacak.

4.5 milyar TL tutarında yatırım bedeline sahip, Kuzey Marmara Otoyolu ve üçüncü boğaz köprüsü, Yap, İşlet, Devret(YİD) modeliyle IC İçtaş-Astaldi JV tarafından gerçekleştiriliyor. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, geçen hafta yaptığı açıklamada 3. köprünün bağlantı yolları ile birlikte önümüzdeki ağustos ayında hizmete gireceğini söyledi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster