Ana SayfaEmlakÜçüncü köprü bu köyleri ihya etti---

Üçüncü köprü bu köyleri ihya etti

9 / 9
Üçüncü köprü bu köyleri ihya etti
01 Mart 2016 - 11:07 www.finansgundem.com

YENİ YERLEŞİMLER OLUŞUYOR

Üçüncü köprüden etkilenen konut bölgelerindeki gelişimin iyi incelenmesi gerektiğine de vurgu yapan Aklar, İstanbul'daki yerleşim birimlerinin şekillenmesine, Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün katkı sağladığım, o nedenle önümüzdeki beş yıl içerisinde de üçüncü köprü bağlantı yolları üzerinde yer alan bölgelerde çok ciddi bir gelişme ve büyüme olacağını ifade ediyor. Aklar bu konuda şu örnekleri veriyor:

"Boğaziçi Köprüsü'nün yapımından önce Gayrettepe, Fulya, Esentepe, Mecidiyeköy gibi semtler sınırlı bir yapılaşmanın olduğu, gitmeye çekinilen alanlar iken köprü ile birlikte yapılaşma sıklığı ciddi şekilde artan ve zaman içinde kent merkezini oluşturan alanlar oldu.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ile birlikte ise Anadolu yakasında Beykoz, Anadolu Hisarı,

Kavacık, Çekmeköy ve Ümraniye yeni yerleşim ve iş bölgeleri olarak İstanbul kent makroformuna kazandırılan alanlar oldu. Avrupa yakasında ise Sarıyer, Maslak, Zekeriyaköy, Kağıthane kent makroformunun yeniden şekillendirdiği alanlar olarak karşımıza çıktı. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden önce merkezi alan dışı olarak nitelendirilen Maslak civarı bugün artık İstanbul kent merkezinin önemli bir Merkezi İş Alanı (MİA) aksı haline geldi."

(Okhan Şentürk/Para Dergisi)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster