Ana SayfaEmlakÜçüncü köprü bu köyleri ihya etti---

Üçüncü köprü bu köyleri ihya etti

4 / 9
Üçüncü köprü bu köyleri ihya etti
01 Mart 2016 - 11:07 www.finansgundem.com

ŞANSLI KÖYLER

Üçüncü köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu'nun istikameti ve bağlantı yolları üzerinde yer alan Eyüp, Arnavutköy, Çatalca, Sarıyer, Çekmeköy ve Beykoz ilçelerine bağlı köylere adeta piyango vurmuş durumda. Bu köylerdeki araziler, son altı yılda yirmi kata varan oranlarda prim yaptı.

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) Gayrimenkul Değerleme AŞ Özel Projeler Departmanı'nın yapmış olduğu araştırmaya göre, köprü bağlantı yollarının geçeceği Avrupa yakasında yer alan Eyüp ilçesine bağlı Odayeri'nde 2010 yılında metrekaresi 60 ila 100 TL arasında olan tarla vasıflı arazilere, bugün 500 ile 700 TL arasında fiyat talep edildiği belirtiliyor.

Üçüncü köprünün güzergahında yer alan Arnavutköy, en şanslı ilçelerin başında geliyor. 350 haneli bir köy iken bugün 170 bin nüfuslu bir ilçe haline gelen Arnavutköy, barındırdığı arsa potansiyeli bakımından yatırımcıların yeni gözdesi. Arnavutköy'deki araziler bu nedenle değerini ikiye katladı.

Arnavutköy’deki arsa fiyatlarının artmasına neden olan etken sadece üçüncü köprü projesiyle sınırlı değil elbette. Yine üçüncü havaalanı, Kanal İstanbul ve Avrupa ve Anadolu yakasına kurulacak iki yeni şehir projesi de ilçeye olan ilgiyi artıran diğer nedenler.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster