Ana SayfaRöportajlarTayfun Bayazıt hayatını anlattı---

Tayfun Bayazıt hayatını anlattı

9 / 13
Tayfun Bayazıt hayatını anlattı
23 Ağustos 2013 - 11:58 www.finansgundem.com

Beyin avcıları değil, Aydın Doğan buldu
Oradayken, “Geri döndüğümde Türk iş dünyası beni unutmuş olur” gibi bir kaygınız oldu mu?

O değil de dört yıl orada kaldıktan sonra daha fazla kalırsam kendime bir şey katamayacağım endişesine kapıldım. 1999 yılında Doğan Grubu’nun teklifini kabul ettim. Gelen teklife göre Doğan Grubu’nda Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Dışbank’ta Murahhas Aza olacaktım. Hem Doğan Grubu’nda işleri geliştirme hem de bankanın büyümesine katkıda bulunmamsöz konusuydu.Bankanın başında başarılı bir CEO vardı. Bu iki işi yapabilmek bana cazip gözüktü.Döndükten sonra teklifi kabul edip Doğan Grubu’nda işe başladım.
Beyin avcıları mı buldu sizi?
Hayır, Aydın Bey’in (Doğan) kendisi buldu.
Bankacılığın en zor dönemlerinde yöneticilik yaptınız. Birleşmeler, satın almalar, krizlerle dolu bir dönemdi. Bu dönemde sizi en çok zorlayan şeyler nelerdi?
30 yıllık bankacılık kariyerine dönüp baktığım zaman son 10 yılın her açıdan en yoğun dönem olmasına rağmen en keyiflisi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Bu dönemde de satın almalar, entegrasyon süreçleri, hızlandırılmış projeler gibi yoğunluklar oldu ama önceki dönemde de piyasaların fazla zorlandığı ve belirsizliklerin hakim olduğu doğru. Önce Hazine’nin başındaydım, sonra Kurumsal Bankacılıkta ve sonra da bankanın tepe yönetiminde. Aslında o yıllarda bankacılıkta aranan en önemli yeti iyi ve doğru aktif-pasif yönetimi yapabilmek, insan kaynağını iyi yönetebilmekti. O zamanlar, perakende bankacılıkta büyüyelim, tüketiciye şunları sunalım gibi konular öncelik sırası alamıyordu.Çünkü fırsatları kollarken gemiyi bir yere çarpmadan götürebilmek gerekiyordu. 80'lerde 90'larda banka Genel Müdürleribu yüzden çoğunlukla hazinecilerden çıktı. Şimdi ise tüketiciye dokunmayı, insan kaynaklarını yönetmeyi iyi bilenler tercih ediliyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster