Ana SayfaRöportajlarTayfun Bayazıt hayatını anlattı---

Tayfun Bayazıt hayatını anlattı

10 / 13
Tayfun Bayazıt hayatını anlattı
23 Ağustos 2013 - 11:58 www.finansgundem.com

2011'de Koç Holding'den ayrıldığınızda bu ayrılık “sürpriz” olarak algılandı. Sürpriz bir ayrılık mıydı, planlı mıydı?
Planlı oldu. 1998'den beri kendi işimi kurmayı planlıyordum. Bu arayış çoğu zaman işten kafamı kaldıramamama rağmen 2011'e kadar devam etti. Hissedarlarla birlikte bu işin ne zaman olacağı ile ilgili bir karara vardık. Hissedar başarı olduğu sürece sizi işin başında ister. Sorumlu bir yönetici iseniz yerinize birini yetiştirmeden gidemezsiniz, bir anda kurumu ortada bırakamazsınız. Herkes bir yana kuruma karşı bir sorumluluğunuz var. Devam eden, üzerinde çalıştığınız projeleri yarıda bırakıp gidemezsiniz. Ben ayrılmadan epey önce bu niyetimi anlattım. Türkiye’de bu çok görülen bir şey değil ama gelişmiş kurumlarda buyedekleme süreci planlı oluyor. Tepe yöneticiheyecanını kaybedip veyasıkılıp başka bir şey de yapmak isteyebilir. Ben de yerime gelecek kişiyi bulup önerdim veöyle ayrıldım.
Kendi işiniz konusunda beklentiniz neydi?
Kendi ajandamı kendim tayin edebileceğim, istediğim konulara odaklanabileceğim daha fazla stratejik düşünmeye vakit harcayabileceğim bir düzen istiyordum. Emekli olmak için henüz erken olduğunu düşünüyorumve enerjim olduğu sürece de çalışmak istiyorum. Artık ajandamı kendim belirliyorum. Haftada üç gün katılmam gereken komiteler yok, haftada iki gün hesap vermem gereken hissedarlar yok.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster