Ana SayfaRöportajlarTayfun Bayazıt hayatını anlattı---

Tayfun Bayazıt hayatını anlattı

7 / 13
Tayfun Bayazıt hayatını anlattı
23 Ağustos 2013 - 11:58 www.finansgundem.com

Citibank’tan neden ayrıldınız?
29 yaşındayken(o zamanki Genel Müdür) Hüsnü Özyeğin’den Yapı Kredi Bankası için Genel Müdür Yardımcılığı teklifi geldi. Yapı Kredi’de olmayan Hazine departmanını kuracaktım. Benim yerimde kim olsaydı bu fırsatı değerlendirirdi.
O sizi nereden buldu? Nasıl kabul ettiniz?
Herhalde çevresine sordu. Hazine işine çok hakim olmadığımı söyledim. “İngiltere’ye gidersin, eğitim alırsın 2 hafta perakende bankada hazineoperasyonu nasıl olur öğrenirsin” dedi, ben de gittim. İki haftada öğrenilecek gibi değildi. Çok kopuk çalışıyorlardı, birbirlerinin ne yaptığından haberleri yoktu. Parçaları bilen insanlarla bu işi inşa edebileceğimizi gördüm. Bir de tabii birçok Türk bankasında aynı sorun vardı. Aktif-pasif yönetimi dediğimiz olay yeni bir şeydi. Faizlerve kurlar önce sabit sonra da kontrol altındaydı. Yapı Kredi'de Türk parası ve döviz yönetimleri farklı binalardaydı ve birbirleriyle konuşmuyorlardı. 29 yaşındaki bir adamın 50-55 yaşlarındaki çalışanlara bu işin nasıl olması gerektiğini anlatması zordu. Ama herkes bankacılığın ne kadar hızla değiştiğinin farkındaydı. Dolayısıyla seksenli yıllarda bankacılıkta da çok şey değişti ve o dalganın başında olmak büyük bir fırsat idi. Bu yüzden kendimi çok şanslı addediyorum. Normalde Citibank’ta 3-4 yıl tecrübe edinmiş birisi hemen bankacılıkta yöneticilik seviyesine gelemez ve gelmemeli de ama o zaman bunları yapabilecek çok fazla yetişmiş elemanyoktu. Bu yüzden şanslıydık.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster