Ana SayfaRöportajlarTayfun Bayazıt hayatını anlattı---

Tayfun Bayazıt hayatını anlattı

13 / 13
Tayfun Bayazıt hayatını anlattı
23 Ağustos 2013 - 11:58 www.finansgundem.com

Bağımsız üyelik de yapmak büyük bir beceri değil mi?
Maddi tarafı çok gerilerde, burada bir manevi tatmin var. Bazı yönetim kurulu üyeleri kendi birikimlerini, deneyimlerini şirketin daha iyiye gitmesi konusunda kullanabiliyorsa, şirket de bunu kullanmaya elverişliyse karşılıklı bir tatmin oluşuyor. Bağımsız yönetim kurulu üyelerinin de katkıda bulunması için de şirket yönetim kurulunun sağlıklı bir tartışma platformu yaratması gerekiyor. “İyi” bir bağımsız yönetim kurulu üyesinden yararlanmamak şirketler için büyük bir kayıp. Şirketin yapısını anladıktan sonra şirketi hedeflerine götürebilecek kişilerin seçilmesi çok önemli. Değişik geçmiş ve altyapıları olan insanların bağımsız yönetim üyesi olması çok sağlıklı.
Bağımsız yönetim kurulu üyeliğinin geleceği konusunda ne düşünüyorsunuz?
Bence bağımsız yönetim kurulu üyelerine talep artacak. Bu kuralı layıkı ile uygulamayan şirketler dahi bunun faydasını anlayacaklar. Gelişmiş ekonomilerde bazı şirketlerde 9-10 bağımsız üye olabiliyor. Bu insanlar şirketten farklı biri olarak düşünmüyorlar, şirkete fayda sağlayacak şekilde çalışıyorlar.
Popüler Yönetim Dergisi

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster