Ana SayfaRöportajlarTakmak: Tasarruf piyasasının yapısı değişecek---

Takmak: Tasarruf piyasasının yapısı değişecek

16 / 16
Takmak: Tasarruf piyasasının yapısı değişecek
16 Ocak 2014 - 10:10 www.finansgundem.com

İMKAN, AVANTAJ VE FIRSATLAR ZİNCİRİ
 

• Girişime yatırım vizyonuna sahip yatırımcılara fırsat

Kazanç veya tasarruflarının bir bölümünü GSYF’ler aracılığıyla girişim sermayesi şirketlerine yönlendirebilecek vizyona ve yaklaşıma sahip tüm nitelikli kurumsal ve bireysel yatırımcılar bu imkandan yararlanabilirler.
Bu niteliklere haiz tüm anonim ve limited şirketlerle birlikte, yatırım fonları, emeklilik fonları, menkul kıymetler yatırım ortaklıkları, girişim sermayesi yatırım ortaklıkları, aracı kurumlar, bankalar, sigorta şirketleri, özel finans kurumları, portföy yönetim şirketleri, emekli ve yardım sandıkları, vakıflar ve kamuya yararlı dernekler, nitelikli kurumsal yatırımcılar olarak kabul edilir.
Nitelikli bireysel yatırımcılar ise en az 1 milyon lira tutarında Türk ve/veya yabancı para ve sermaye piyasası aracına sahip olan kişilerdir.

Ülkemize de girişime de yatırım

GSYF ile Girişim Sermayesi ekosisteminin geliştirilmesinin çeşitli kesimlere sağlayacağı pek çok imkan, avantaj ve fırsatlar bulunmaktadır:

ÜLKEMİZ İÇİN: Kaynak ihtiyacı yüksek olan ülkemizde, yatırımcı ile girişimciyi buluşturan, ekonomik büyüme ve kalkınma için yeni bir kaynak yaratma modeli. Girişim şirketlerini destekleme yoluyla, pek çok sektörde ülkemizin uluslararası rekabet gücünün artırılmasında katkı sağlayacak, itici güç olacaktır.

GİRİŞİMCİLER İÇİN: Fikirlerini hayata geçirmek, projelerini büyütmek isteyen girişimciler için en uygun şartlarda finansman yaratmanın yanı sıra girişimciliğin özendirilmesi ve girişim şirketlerinin desteklenmesi yönünde yüksek motivasyon sağlayacak bir model. Bu model sayesinde, yeni, yaratıcı, ileri teknolojinin sunduğu imkanları harekete geçirme yeteneğine sahip çok daha fazla girişim projesi destek bulacak, girişimcilik motivasyonu artacaktır.

YATIRIMCILAR İÇİN: Devletin sağladığı imkanla, vergi matrahından kaynak ayırmak suretiyle, büyüme potansiyeli yüksek girişim şirketlerine yatırım yapma fırsatı bulacaklardır. Üstelik bu kaynak için herhangi bir ek maddi yükümlülük altına girmeyecekler, geri ödemelerde de çeşitli vergi avantajlarından yararlanabileceklerdir.

MELEK YATIRIMCILAR İÇİN: SPK denetim ve kontrolünde yürüyecek bu sistem, girişim fikirlerine ve projelerine yatırım yapmak isteyen melek yatırımcılara kaynaklarını yönlendirmede büyük kolaylık ve rahatlık sağlayacak, yatırımlarını daha büyük bir güvenle gerçekleştirebileceklerdir.

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster