Ana SayfaPara PiyasaHoldinglerin 2019 strateji ve planları---

Holdinglerin 2019 strateji ve planları

4 / 15
Holdinglerin 2019 strateji ve planları
27 Kasım 2018 - 10:00 www.finansgundem.com

YURTDIŞI AÇILIMLA BÜYÜYECEKLER

Mart ayında gerçekleşecek yerel seçimler ve ekonomik hedeflerdeki farklı tahminler nedeniyle belirsizliğin hakim olduğu 2019'da hem iç talep hem de fonlama açısından zorluklar büyük yatırımların önünde bir engel olarak duruyor. Bu dönemde ana işlerine odaklanmayı seçen holdinglerden biri olan Borusan, yatırımda yurtdışındaki girişimlerini güçlendirecek adımlar atacağı sinyalini veriyor. Doğuş Grubu yurtdışında yeme-içmede restoran yatırımları ve marinacılıktaki yeni girişimleriyle yoluna devam edeceğini söylüyor.

Eczacıbaşı Grubu ile Anadolu Grubu da yurtdışında etkin oldukları pazarlarda paylarını artırmak üzere yeni girişimlerde bulunmayı planlıyor. Yurtdışında önemli oyunculardan biri olan Yıldırım Holding ise dışarıda yatırımları sürdürmeyi istiyor. İtalya'da Taranto Limanı'nı alan ve ABD'de Mississippi Limanı için 99 yıllık anlaşma yapmak üzere olan grup, gelecek yıl Kazakistan'da ise 400 bin ton soda üretimi yapacak bir fabrika kurmayı planlıyor. Tekfen Grubu, yurtdışında aldığı taahhüt projeleriyle cirosunu büyütmeyi hedefliyor. Yaşar Grubu da yurtdışında üretime dair ilk adımı 2019 yılında Abu Dabi'de atmaya hazırlanıyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster