Ana SayfaBankacılık"Rüzgarın nereden geldiği çok önemli'---

"Rüzgarın nereden geldiği çok önemli'

3 / 16
Rüzgarın nereden geldiği çok önemli'
28 Şubat 2013 - 14:10 www.finansgundem.com

Dexia sermayedarlığında 2006 yılında başlayan sürç, 2012’’de sona erdi. Bu dönemi Denizbank açısından nasıl tanımlıyorsunuz?

Ekim 2006’dan Eylül 2008’e kadar olan dönem iyi geçti, sonrasında onların krizde olduğu dönemdi. Bu anlamda Dexia ile balayımız iki yıldan kısa sürdü. Dexia’nın krize girmesi nedeniyle önce bir milyon euro’ya aldığımız Deniz Hayat’ı (emekliliği de ekleyerek) ikinci yılın sonunda 250 milyon euro’ya MetLife sattık. Satış zorunlu olsa da önemli bir başarı örneğidir. Dexia Denizbank’ı satmak istemiyordu, ancak ABD’deki büyük kayıplarının ardından Yunanistan’da batırdıkları 5 milyar euro’yu aşkın para nedeniyle grupta kıymetli olan ne varsa satışa sunulmak zorunda kalındı. Bu nedenle Dexia, 2011 yılında Denizbank’tan da çıkma kararı aldı ve bir yıl satış görüşmeleri devam etti.  Nihayetinde Ekim 2012’de Sberbank,  Dexia’nın hisselerini satın aldı. Hissedarımızın yaşadığı sorunlara rağmen Denizbank, bu dönemi bir sorun yaşamadan, karlı büyümeyle kapattı. Bu başarıda iki faktör var. Birincisi yeterince cesurduk, ikincisi ise yılmadık. Bunu da ekibe yayabildik.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster