Ana SayfaLeasing-FaktoringOsman Zeki Özger’den çarpıcı açıklamalar---

Osman Zeki Özger’den çarpıcı açıklamalar

4 / 7
Osman Zeki Özger’den çarpıcı açıklamalar
04 Mart 2015 - 09:47 www.finansgundem.com

“YURT DIŞINDAN SAĞLANAN KAYNAK SORUNU ÜLKE EKONOMİSİNE EK MALİYET YARATMAKTADIR”

-Leasing sektörünün ekonomiye katkısını artırmak için neler yapılabilir? Vakıf Leasing olarak sizin projeleriniz nedir?

Osman Zeki Özger: Türkiye’de 28 yıllık geçmişinde 62 milyar dolarlık yatırıma aracılık eden finansal kiralama sektörü, 2015 yılında banka dışı finansal sektörün toplam ekonomideki payının arttırılması ve Türkiye’de finansman kaynaklarının çeşitlendirilmesi yönünde aktif bir kurumsal faaliyet içerisine girilmesini sağlamıştır. Diğer yandan yapılan yasal düzenlemeler, dünyada var olan ancak Türkiye’de yeni olan, finansal kiralamanın diğer enstrümanları olup, sektör bilinirliliği de böylece yükselecektir. Başarı dolu 26 yılı dolduran Vakıf Leasing, ülkemizin kalkınmasına ve istihdamın artmasına katkıda bulunarak Türkiye’nin artı değerlerinden biri olmaya devam etmektedir. Müşterilerimizi çeşitlendirmek, bilanço aktif kalitemizi güçlendirmek, finansal okuryazarlığın yaygınlaştırılması hedeflerimiz arasındadır. 

-Devlet, leasing sektörüne nasıl bir destek vermelidir?

Osman Zeki Özger: Türkiye için, Finansal Kiralamanın önemi ve ekonomideki payı, özellikle son yıllar baz alınır ise iç tasarrufun yatırımları geliştirecek boyutta bulunmaması ve işletmelerin fon ihtiyaçlarını finansman sistemimizin gerekli ve yeterli düzeyde taleplere yanıt verememesi sonucu artmıştır.

Sektör gelişimi için gerekli hukuki ve mali altyapı değişiklikleri tamamlandıkça ve rekabet arttıkça, sunulan finansal kiralama hizmetleri daha esnek, daha yaratıcı ve daha müşteriye özgü ürünler haline gelecektir. Leasing şirketleri belli sektörler veya ekipmanlar üzerinde uzmanlaşmaya başlayacak ve operasyonel leasing, alt-leasing gibi yürürlüğe konulan değişik leasing uygulamalarının yoğun olarak kullanabilirliği gündeme gelecektir.

Bir diğer önemli nokta ise ülkemizdeki leasing şirketlerine yönelik taleplerin giderek artmasının bir sonucu olarak ortaya çıkan kaynak sorunudur. Bu sebeple, sektörün yurt içinden kaynak temin ederek kendisini finanse etmesinin yeterli olmayışı sonucu; faaliyetlerinin, büyük bir bölümünü yurt dışından sağladığı kaynaklar ile yürütmektedir. Bu da ülke ekonomisine ek bir maliyet yaratmaktadır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster