Ana SayfaLeasing-FaktoringOsman Zeki Özger’den çarpıcı açıklamalar---

Osman Zeki Özger’den çarpıcı açıklamalar

6 / 7
Osman Zeki Özger’den çarpıcı açıklamalar
04 Mart 2015 - 09:47 www.finansgundem.com

“KOBİ’LERİ DAHA ÇOK DESTEKLEYEBİLMEMİZ İÇİN EK MALİYET UNSURU KALEMLERİN KALDIRILMASI GEREKİYOR”

-Müşterilere krediyi nasıl kullandırıyorsunuz, kredi maliyetleri nedir? Banka kredilerinden farkı var mı?

Osman Zeki Özger: Kredi maliyetleri, günümüzde, günlük gelişmelere duyarlı hale gelmiştir. İç talebin canlanması, risk ve fırsatların dolu olduğu Türkiye’nin daha ılımlı büyümesiyle müşteriler, yatırımlarını uzun vade ile finansmanını sağlamaya çalışıyorlar. Leasing finansmanı, banka kredisine göre orta ve uzun vadeye yayılabiliyor. Kredi maliyetleri de bankalar ile kimi yatırımlarda aynı seviyelerde gerçekleşebiliyor. Hem TL, hem de döviz cinsinden 120 aya kadar, esnek bir ödeme planıyla yatırımlar zorlanmadan gerçekleştirilebilir.

Bu noktada Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu (KKDF) ve Banka Sigorta Muamele Vergisi (BSMV) gibi finansman maliyetimizi artıran unsurlar rekabette bizi kısıtlıyor. Bankalar yurt dışından sağladıkları kaynaklar için KDDF yükümlüğüne tabi değilken, leasing ve faktoring şirketlerinin bu yükümlülüğe tabi olmaları kaynak maliyeti açısından bankalardan bir adım geride koşmamıza neden oluyor. Bankaların kendi aralarındaki işlemlerde BSMV yükümlüğü yüzde 1 iken, bizim bankalardan kullandığımız krediler için yüzde 5 BSMV’ye tabi olmamız maliyetlerimizi arttırıyor. KOBİ’leri daha çok destekleyebilmemiz için ek maliyet unsurları getiren bu kalemlerin kaldırılması gerekiyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster