Ana SayfaLeasing-FaktoringOsman Zeki Özger’den çarpıcı açıklamalar---

Osman Zeki Özger’den çarpıcı açıklamalar

5 / 7
Osman Zeki Özger’den çarpıcı açıklamalar
04 Mart 2015 - 09:47 www.finansgundem.com

“YABANCI YATIRIMCILAR BANKACILIK SEKTÖRÜNE İLGİLİ”

-Yabancı yatırımcılar, Türk leasing sektörüne nasıl bakıyor? Yatırım yapıyorlar mı? Vakıf Leasing’in kapısını çalan yabancı yatırımcı var mı?

Osman Zeki Özger: Yabancı yatırımcılar, her zaman Türk Bankacılık sektörüne ilgili olmuşlardır. Sektördeki işlem artışı beklentisine karşın, Türkiye’de penetrasyon oranı (özel sektör yatırımlarının leasing yöntemi ile finanse edilme oranı) halen Avrupa Birliği ortalamalarının altındadır. Bu da sektörün büyüme potansiyelinin olduğunu göstermektedir. 2015 ve sonrası dönemde, sektörün büyüme hızının, GSYH büyüme oranında daha üst noktada olacağı hedeflenmektedir. 2013 yılında 138 milyar dolar seviyelerindeki ihracat düzeyinin, 2016 yılı sonunda orta vadeli program çerçevesinde 187 milyar dolar seviyelerinde olması beklenmektedir. Leasing sektörünün de bu büyümenin temel taşlarından biri olması hedeflerimiz arasındadır. Vakıf Leasing, önümüzdeki dönemde, ana hissedarımız Vakıfbank ile sinerjisini arttırmaya devam edecektir.

-Kaynak yaratmada nasıl bir yol izliyorsunuz? Maliyetler konusunda geçmişe göre bir değişim var mı? İleriye yönelik olarak nasıl bir gelişme bekliyorsunuz?

Osman Zeki Özger: Kaynak yaratmada ağırlıklı yurt içi ve yurt dışı bankalardan yararlanıyoruz. Geçmişe göre, kaynak çeşitlenmesine göre kaynak seçeneklerimiz çoğaldı. İleriki dönemde, yurt dışı piyasaların ve iç yasal düzenlemelerin etkisi ve makro ihtiyati önlemler ile parasal genişlemeye gidilmesi ve küresel beklentilerle paralel, kaynakların bugünkünden daha ihtiyatlı kullanılacağını öngörüyoruz.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster