Ana SayfaMakro EkonomiMichael Weiss’ten ‘Büyük Türkiye’ye giden yol---

Michael Weiss’ten ‘Büyük Türkiye’ye giden yol

2 / 12
Michael Weiss’ten ‘Büyük Türkiye’ye giden yol
27 Ekim 2014 - 11:26 www.finansgundem.com

DÜNYA ÇAPINDA ÇALIŞMAYA 20 TÜRK ŞİRKETİ KATILDI

-Türkiye’de şirketler pazarlığı yeterli görünce direkt konuya önem vermiyor?  Peki, önem verse ve pazarlık kadar başarılı olursa ne fark eder şirketler için?


Michael Weiss: Pazarlıkta çok iyiyim deyince bu sefer tedarikçilerinizle olan stratejik şeyi kaçırıyorsunuz. Benim tedarikçim nasıl çalışıyor, nasıl düşünüyor, nasıl daha verimli bir ilişki kurabilirim bunu görmüyorsunuz. Biz Türk firmalarına bunu yapmalarını önerirken, bu yönüyle tedarik zincirini daha da düzelteceklerini, dolayısıyla tedarikçilerle düzeltmelerden daha iyi birer marka olma yolunda önemli bir adım atmış olacaklarını düşünüyoruz. Pazarlık tarafında kazanırken işin yapış kısmında kaybediyorsunuz, dolayısıyla bir dengesizlik oluşuyor. Büyük firmalardan biri ile çalıştık geçtiğimiz yıllarda; tedarikçilerle yapılan anlaşmaların taban fiyatları hep aynıymış ama başlangıç fiyatları hep artış göstermiş ve yıllar içerisinde pazarlıkla yine aynı fiyata çekilmiş. Sadece operatif pazarlık yaparak şirketlerine katma değer sağlayamayacaklarını yavaş yavaş anlıyorlar Türk firmaları. Bu çalışmamızın konusu budur; tedarik zincirinde mükemmeliyetçiliğe ulaşmak.

-Sizden danışmanlık alan Türk firmaları var mı?

Michael Weiss: Dünya çapında 500’ün üzerinde firmayı ele aldık çalışmamızda. Bu yıl ilk defa çalışmaya 20 Türk firması katıldı. Bazı sektörlere baktığımızda farklılıklar görebiliyorsunuz ama diğer aşamalarda benziyor.

-Bu çalışma sadece Türkiye’ye özgü mü?

Michael Weiss: Hayır, global, dünya genelinde. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster