Ana SayfaMakro EkonomiMichael Weiss’ten ‘Büyük Türkiye’ye giden yol---

Michael Weiss’ten ‘Büyük Türkiye’ye giden yol

4 / 12
Michael Weiss’ten ‘Büyük Türkiye’ye giden yol
27 Ekim 2014 - 11:26 www.finansgundem.com

TÜRKİYE’DE AKILLI YATIRIMCILAR VAR

-“Nereye yatırım yapabiliriz, nereye yönelebiliriz” diye soran firmalara ne cevap veriyorsunuz peki?


Michael Weiss: Şirketlerin iş modelleri ile ilgili aslında bu. Tabi ki, hangi konuda iyilerse, neyi iye yapıyorlarsa ona göre de yönlendiriyoruz pazarlara. Son beş yıldır şunu söylüyorlardı genel olarak, paranız varsa Türkiye’deki enerji sektörüne yatırın.2009’da faaliyetimize başladığımızda Türkiye’deki enerjiden bahsediyordu herkes. O ara herkes enerjiye yöneliyordu. Tabi ki böyle olunca da herkes kazanamıyor, herkes enerjiye para yatırıp geri dönüş alamıyor.

-Ama tekstilden ihracatçıya enerjiye yatırım yapan birçoğunun da şimdi zor durum da olduğunu biliyoruz.

Michael Weiss: Çok şaşırmıştım çünkü, herkes hızlıca ‘hadi enerjiye yatırım yapalım’ diyordu. Nereye değil ne kadar hızlı yatırım yapmaktı o zamanlar önemli olan. Ama bu şekilde davranmayan akıllı yatırımcılar da vardı.  Mesel, Suriye’ye araba satıyorsanız, Suriye’de savaş çıktı, arabayı başka bir yere satarsınız ama enerji öyle bir sektör değil. Enerji yatırımı yaptığınız zaman önümüzdeki 50 yıl daha Türkiye’de kalmanız gerekiyor. Bizden tavsiye bekliyorlar ama herkese aynı tip öneriyi sunamıyorsunuz. Çünkü bazıları daha hızlı bekliyor, daha bir esneklik bekliyor. Bazıları o kadar uzun süre beklemek istemiyor. Geri dönüş almak istemiyor o nedenle bizim de şirketten şirkete değişiyor geri dönüşlerimiz. Ana mesaj şu; parası olan herkes bir elektrik santrali, doğal gaz santrali ya da enerji sektöründeki herhangi bir santrali kurabilir. Ancak bunu karlı bir yatırım haline getirmek, karlı bir şekilde işletmek herkesin yapabileceği bir şey değil, Dolayısıyla enerji sektöründe de bu yaşanıyor Türkiye’de. Kime bu enerjiyi sağlayacaksınız, hangi teknolojiyi kullanacaksınız, risk yönetiminiz maliyetler ne olacak vs.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster