Ana SayfaMakro EkonomiMichael Weiss’ten ‘Büyük Türkiye’ye giden yol---

Michael Weiss’ten ‘Büyük Türkiye’ye giden yol

5 / 12
Michael Weiss’ten ‘Büyük Türkiye’ye giden yol
27 Ekim 2014 - 11:26 www.finansgundem.com

ESAS BİLMEMİZ GEREKEN 10 YIL SONRA TÜRKİYE NEREDE OLACAK?

-İşi bilmeden yapılan yatırımlar mı bunlar?


Michael Weiss: Fizibilite bir fotoğraftır ama uzun vadeli yatırımlar oldukları için bunlar o dönem de fizibilite çalışması yapılmış olsa bile bunlar fotoğraf karesi gibi o anlık durumunu gösterir. Mesela sizin fotoğrafınızı çekip aç olduğunuzu fark edersem size yemek verebilirim.  5-10 yıllık süreçteki durumunuzu fotoğrafa bakarak bilemem. Esas bilmemiz gereken 5-10 yıl sonra Türkiye nasıl bir yerde olacak?  2023’de 2030’da çünkü bunlar 50 yıllık yatırımlar.

-Bu ekonomik performansın heba edilmesi anlamına da geliyor?

Michael Weiss: İyi niyetlerle başlanıp çok hızlı bir şekilde bu sektörün büyümesi AVM’lerin artması. Ama sonuçta getiri olarak bir sonucu yok.

 

-Bizde bir moda vardır bir zamanlar tekstildi, 80-90 yıllar da. Öyle bir gözleminiz var mı Türkiye’de.

Michael Weiss: Bu konuda iki ayrı şey görüyorum. Bazen hız ve esneklik sistemin kendi sonunu hazırlıyor. Enerjiye yatırım trendi başlayınca herkes parasını enerjiye yatırıyor. Herkes parasını arabaya koyunca diğerleri de oraya geliyor, birileri domates satmaya başlayınca diğerleri de domates satmaya geliyorlar. Bu durum Pazar için iyi çünkü rekabeti teşvik ediyor. Ama aynın sebeple Türkiye’de fiyatlar çok dalgalanıyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster