Ana SayfaMakro EkonomiMichael Weiss’ten ‘Büyük Türkiye’ye giden yol---

Michael Weiss’ten ‘Büyük Türkiye’ye giden yol

10 / 12
Michael Weiss’ten ‘Büyük Türkiye’ye giden yol
27 Ekim 2014 - 11:26 www.finansgundem.com

TÜRKİYE ÇEKİCİ BİR ÜLKE, BUNU KORUYOR

-Peki bütün bu veriler Türkiye’nin geleceği açısından size ne diyor?

Michael Weiss: Avrupa’da Türkiye çok talep görüyor finansal açıdan. Jeopolitik açıdan hala çekiciliği koruyor ve hala da artıyor. 2023 hedeflerine ulaşması için de bunlar da önemli tabi. Genç nüfus, iş ahlakı, iyi üretim… Bunlar çok iyi. Türkiye kendisi ile aynı durumda olan ülkelere oranla en iyi noktada. Girişimcilik hızı da her gün beni etkiliyor.

Türkiye için en önemli konu şu; geçmiş yıllarda ne yaptık, gelecekte ne yapmamız gerekiyor? Bu, temel konusu olmalı Türkiye’nin. Türkiye orta gelir kıskacından kurtulmak istiyorsa tüketim ve hala alt yapı yatırımlarına odaklanmayı bırakıp, katma değer yaratan hizmetlere yönelmeli. Alt yapıyı oluşturduk önemliydi de ama artık bunu bırakıp daha yeni ne yapabiliriz.

-Sizce katma değeri olan mal nedir Türkiye için ve markalaşma sürecimiz ne kadar olumlu?


Michael Weiss: Bir lojistik operatörü ile görüştüğüm zaman “Michael senin ürününü İzmir’den Frankfurt’a şu yolla götüreceğim” diyor. Ben bunu beklemiyorum ben bana benim ürünüm için en iyi çözümü sunmasını bekliyorum. Zamanında yetiştirme garantisi, opsiyonlarda esneklik sağlaması, gerekirse tren, deniz yolu gibi bir kombinasyonlar yapılarak fiyat avantajları sağlanması gibi çözümlere ihtiyaç var. Bana ne yoldan götüreceğini anlatmasın, ne değer katacak benim ürünüme bunu anlatsın. Üçüncü Havaalanı yapılıyor şu an, bunu yapmak bir aşama ama bununla bir değer yaratmak ayrı bir aşama. Alt yapı var tamam ama onun üstüne ne kattığınız önemli. Evler inşa etmek bir konu, o evlerden yüksek bir kira getirmek ayrı bir konu. Bir sürü ev var ama bunu satıp çekici hale getiremediğiniz zaman o evler ile kalırsınız. Bu katma değeri yaratamazsanız sadece ucuz istihdam olan pazarla rekabet ederseniz. Zaten ucuz istihdam için pahalıyız. Çok iyi üniversitelerimiz var ama daha uluslararası iyi üniversitelerimiz olması gerekiyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster