Ana SayfaEmlakKöprülerle değerlenen 81 bölge---

Köprülerle değerlenen 81 bölge

7 / 17
Köprülerle değerlenen 81 bölge
21 Ağustos 2017 - 16:51 www.finansgundem.com

İMAR BEKLENTİSİ

TGM Trend Gayrimenkul Genel Müdürü Hakan Erilkun, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün İstanbul Anadolu Yakası'nda dört bölgenin yıldızını parlattığını söylüyor. Erilkun, "Bunlardan ilki Mahmut Şevket Paşa Köyü oldu. Arsa ve arazilerin dönümünün 1 milyon TL'den satıldığı bu köy özellikle avantajlı ve köprüye direkt bağlantı yolu olması nedeniyle en gözde lokasyon. Bölgede diğer en değerli noktalar ise Paşamandıra, Poyrazköy ve Ali Bahadır. Buralarda 1 dönüm arazinin minimum fiyatı 600 bin TL'den başlayıp 1,1 milyon TL'ye kadar çıkıyor" diyor.

Bölgenin en önemli beklentisi imar. Henüz imarın olmadığı bölge zaten alım-satım anlamında büyük ölçüde şekillenmiş durumda. 2016'da yüzde 60-65 oranında değer artışı görülen bu bölgelerde 2017'de fiyatlar yüzde 10-15 bandında arttı. Hakan Erilkun, asıl hareketliliğin bölgenin imara açılmasıyla başlayacağını ve buranın yalnızca İstanbul'un değil dünyanın en yüksek değere sahip bölgelerinden biri olacağını iddia ediyor.

Hakan Erilkun, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün Avrupa Yakası bağlantısında ise Kilyos'un en kıymetli bölge olduğunu söylüyor. Erilkun, köprünün şu andaki tek çıkış noktası olduğu için talep görmeye devam eden bu bölgede metrekare fiyatları 850 dolar civarında seyreden Kısırkaya'nın en gözde lokasyon olduğunu belirtiyor. Erilkun, bu konuda şu bilgileri veriyor: "Bu bölgenin öne çıkan noktalan Garipçe, Gümüşdere, Demirciköy ve Uskumruköy. Bunlar içinde fiyatların en makul olduğu nokta ise metrekaresi 1.000 TL'den alıcı bulabilen Gümüşdere. Uskumruköy ve Demirciköy'de ise denize sıfır alanlar oldukça kıymetli ve bu alanlar turizm imarlı. 1/5.000'lik planların açıklandığı bu bölgelerde çok az sayıda büyük parsel bulunuyor ve metrekare fiyatları (turizm imarlı olmayan iç kesimlerde) 650 dolar civarında seyrediyor."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster