Ana SayfaRöportajlarKaçak implantla büyük savaş---

Kaçak implantla büyük savaş

8 / 8
Kaçak implantla büyük savaş
11 Şubat 2015 - 08:36 www.finansgundem.com

ELEKTRİK MÜHENDİSİYİM AMA SANAYİCİ BİR AİLENİN PARÇASIYIM

-Sizin sektörle bağlantınız ne?

Oğuz Akyüz: Elektrik mühendisiyim ama üç kuşaktır sanayici bir ailenin bir parçasıyım. Bizler uluslararası platformda makine ve ağır sanayi konularında 700-800’ün üzerinde proje teslim ettik. Dolayısıyla sanayi konusunda uzun yıllar hem ithalat hem ihracat hem de anahtar teslim projelerde çalıştık. Fakat 2008 yılında mühendis olmamdan ötürü başkalarının ürünlerini pazarlamaktansa, kendi ürünlerimizi dünyaya pazarlamak gibi bir idealle yolla çıktık. Bu idealde de 3 tane sektör belirledik. Enerji, savunma sanayi ve sağlık (medikal üretim). Maalesef yatırım maliyetlerinde enerjiye boyumuz yetmedi. Savunma sanayinde daha çok başarılıydık. Fakat ailecek dedik ki insanları öldüren şeyler yapmayalım, insanları yaşatacak şeyler yapalım. Dolayısıyla tıbbi cihaza ilk adımımızı 2008 yılında attık.

2008-2009 yılında bu işlerle uğraşırken Amerika’ya gittiğimde bir profesörle ortak bir proje içine girdik. Oda dental implanttı. Şu an dünyanın 30 ülkesine ihracat yapıyoruz.  Amerika enstitülerinde listelere girdik ama henüz Amerika’ya bir satışımız yok.

Bakın dünyada 300 tane marka var dental implant da. 220 tane üretici var ve bu 220 tane üreticinin içine girmiş bir firmayız. Firmamızın adı Mode Medikal.

Tabi bu süreçte dental implant da dünya standartlarını yakaladığımız inandığımız kaliteyi, adetsel bazda dünyada kim ne yapıyorsa bir tık üstüne çıkan, bir tık farklılıklar yaratan ürün gamını oluşturduk. (FOTOĞRAFLAR/SİNAN ÖZEL)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster