Ana SayfaRöportajlarKaçak implantla büyük savaş---

Kaçak implantla büyük savaş

2 / 8
Kaçak implantla büyük savaş
11 Şubat 2015 - 08:36 www.finansgundem.com

“DENTAL İMPLANT ALTININ GRAMINDAN PAHALI”

Finansgundem.com: Derneğin kuruluş aşamasından bahseder misiniz?

Oğuz Akyüz: Ülkemizde dental implant sektörünün kontrol altında olmadığını gördük. Bakanlık şunu söylüyor açıkçası, ‘öldürmüyorsa sağlık uygulama tebliğinde değildir. Sağlık uygulama tebliğinde değilse çok da kontrol etmek durumunda hissetmiyorum’ diyor. Bunu niye böyle söylüyor, çünkü Tıbbı Cihaz Daire Kurulu Başkanlığı içinde çalışan 800 personele ek 400 kişi alınıyor ve yine yetmiyor. Neden? İlaç kontrol etme işi hiç kolay değil. Bizde bunu kabul ediyoruz.

İmplantla ilgili şunu da belirtmek istiyorum. Altın her zaman revaçta olan bir maden değil mi? Ama biliyor musunuz altının gramından pahalıdır dental implant. Dolayısıyla malzeme içeriği titanyum olması sebebiyle X-ray cihazlarından geçerken anlaşılmadığı için maalesef bavul ticaretinde veya kurumsal olmayan bir takım masa-kasa- zihniyetiyle illegal yollardan yapılıyor. Bizde bunları tespit ettik ve konuyu bakanlığa götürdük. Bu 2012 yılında oldu. Yaklaşık bir 6-7 ay yazdık ve daha sonra konu Başbakanlığa kadar yansıyınca, Başbakanlıkta bizi kendi müsteşarına atadı. Bakanlık dedi ki tamam kardeşim biz sizi anlıyoruz ama siz bu dertlerinizi anlatmak için bir sivil toplum örgütü kurun, gelin bize öyle anlatın ve sektörünüzün yüzde 51’ini temsil ettiğinize inanalım. Bizde dedik ki o zaman üreticiler ve ithalatçıları kapsayabilecek bir çatı kuralım ve 2013 yılının başında Dental İmplant Sanayici ve İşadamları Derneği’ni kurduk. Kısaca İMPLANTDER. Tam 22 üyemiz var ve dünyanın en büyük markaları bizim derneğimize üye.

Şu an dernek olarak, Gümrük Ticaret Bakanlıklarına verdiğimiz eğitimler ve kaçakçılık şubeye verdiğimiz eğitimler sayesinde sadece geçen yıl 5 milyon TL’nin üzerinde implant yakalatmayı başardık. Bu sadece yakalattırabildiğimiz ve bu ancak yüzde 10’dur. Bu işi profesyonel bir şekilde ele aldığımız için bakanlık bizim söylediklerimize ve analizlerimize, raporlarımıza daha çok önem vermeye başladı. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster