Ana SayfaRöportajlarİş Yatırım'ın gözüyle foreks ve aracı kurumlar---

İş Yatırım'ın gözüyle foreks ve aracı kurumlar

6 / 7
İş Yatırım'ın gözüyle foreks ve aracı kurumlar
28 Mart 2014 - 08:18 www.finansgundem.com

COĞRAFİ OLARAK BATI'DAN DOĞU'YA KAYAN BİR PROFİL VAR

-Bankalardan büyük ve orta ölçekliler satıldı, kamu bankaları da şu anda gündem de değil. Bunların dışında büyük satın almalar olabilir mi?

Erdal Aral: Bankacılık sektörü anlamında da değerlendirdiğimizde şu çıkıyor. Yani karlılık daralacaksa sermaye yeterlilikte baskı yaratacaksa o zaman ya sermayelerinin yükseltilmesi gerekiyor ya da orta altı ve küçüklerin konsolidasyonu düşünmesi gerekiyor. Tamam biz bugün yaşıyoruz bunları, eğer tekrar pozitife dönerse dayanma güçleri artacak ama, bu baskı biraz daha, birkaç sene daha sürerse o zaman elbet çıkmayı düşünecekler ama bu sefer Batı'dan mı gelecek? Batı'dan ziyade son tabloya baktığımızda 2007’e kadar olan dönemi bir kesersek 2007 sonrası giren en büyük şey Sberbank oldu. Şimdi Ruslar, Çinliler bakıyor. Yani coğrafik olarak Batı'dan Doğu'ya kayan bir profil var.  Orta Doğu’nun katılım bankacılığı anlamında ilgisi olabilir. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster