Ana SayfaRöportajlarİş Yatırım'ın gözüyle foreks ve aracı kurumlar---

İş Yatırım'ın gözüyle foreks ve aracı kurumlar

5 / 7
İş Yatırım'ın gözüyle foreks ve aracı kurumlar
28 Mart 2014 - 08:18 www.finansgundem.com

ÖZELLİKLE ÜÇ SEKTÖRE GİRMEYİ DÜŞÜNEN YABANCI FONLAR VAR

-Şirket birleşme ve satın almalarında da oldukça aktifsiniz. Orada durum nedir? 

Erdal Aral:  Türkiye’ye yatırım yapmış girişim sermayesi için en önemli şey para…  Çünkü kur 1.50’den 1.60’dan geldi, belli bir dolar ödedi, çıkacak. Değer yarattığı şirkette çıkacak ama kur yükseldiğinde çıkmaması lazım. Onun için burada da çıkış anlamında işlemlerin azaldığını görüyoruz. Burada kurun istikrar kazanıp tekrar aşağı gitmesi gerekiyor. Genelde bunlar belli bir değer yarattıktan sonra şirkette o sürede 5 yılda çıkmayı tercih ediyor.  Şimdi bir hesap yapalım; 2.24 kur olsun, 1.50’den de girmiş olsun, fark yüzde 50.

Bu arada yabancı fonlardan yeni girişleri düşünenler var.  Özellikle lojistik, ambalaj ve gemicilik sektörlerine girmeyi düşünenler var.  Çıkmayı düşünenler birazcık kuru bekleyecekler.  Bir de içinde bulunduğu sektörün kazançları anlamında beklemesi gerekecek olanlar çıkamayacaklar ya da zararına çıkmayı kabul edecekler. Ama yeni girenler anlamında birçok fon yakından izliyor, girmek için fırsat kolluyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster