Ana SayfaRöportajlarİş Yatırım'ın gözüyle foreks ve aracı kurumlar---

İş Yatırım'ın gözüyle foreks ve aracı kurumlar

3 / 7
İş Yatırım'ın gözüyle foreks ve aracı kurumlar
28 Mart 2014 - 08:18 www.finansgundem.com

TANINAN SÜRE KAPSAMINDA ARACI KURUMLAR TARAFINDA MUTLAKA BİR KONSOLİDASYON GÖRECEĞİZ

-Sektörün en büyük aracı kurumlarından birisiniz. Bu yılın ilk 3 ayını bitirmek üzereyiz. Nasıl geçti bu süre sizin açınızdan? Yıl sonu açısından nasıl gidiyorsunuz?

Erdal Aral: Yıl sonu hedefleri anlamında iyi gidiyoruz. Tabi halka açık olmamız nedeni ile verebileceğimiz bilgiler malum, sınırlı. Sermaye piyasalarının mevzuatının verdiği yeni elastikiyeti değerlendirmek sureti ile yeni ürün geliştiriyoruz. Yasanın elverdiği boyutlarla bankacılık sektörünün ürünlerini sermaye piyasalarına adapte etmeye çalışıyoruz.

İkinci boyut; yüksek oynaklığın getirdiği boyut. Belirsizlik her zaman kötü değildir, olumlu tarafı da vardır. Mesela opsiyon primleri çok artar, bu dönemde. Eğer borsada çok çok daha aşağı seviyeler beklenmiyor ise bu anlamda bir takım türev yapılandırmaları ile yüksek gelir elde edilmesi de mümkün, tabi konsantrasyonlar burada oluyor. Üçüncü boyut yapılan kredili işlemler; biliyorsunuz aracı kurumlar sermayelerine bağlı olarak kredi verme imkanına sahipler. Geçtiğimiz yıl çok çok düşüktü, bu dönemde Merkez Bankası’na faiz artışı ile birlikte artan bazın karlılık üzerinde olumlu etkisi olacağını düşünüyoruz. Ama daha da önemlisi, biz bu yaşanan durumun da çok kalıcı, uzun yıllar sürecek bir boyutta olduğu gibi çok negatif bir düşünceye de sahip değiliz. Çünkü bir tansiyon boşalması 30 Mart ile birlikte mutlaka yaşanacaktır. O çıkan tabloya göre belki erken seçim olasılığı konuşulur hale gelecek ama tabi ki aslında çok da talihsiz değiliz. FED’le birlikte çakışıyor olması bizim lehimize bile olabilir. Belki iki seneyi baskı altında yaşayabiliriz, ondan sonra da ciddi bir rahatlama haline dönüşebilir sermaye piyasaları açısından. Tabii burada Borsa İstanbul’un teknolojik anlamda yenilenmesi, İstanbul Finans Merkezi kapsamında atılan adımlar, SPK düzenlemelerinin tamamlanmış olması önemli faktörler. Bir diğeri de tabi ki sektörde beklenen konsolidasyon. Çünkü tanınan süreler kapsamında aracı kurumlar tarafında mutlaka bir konsolidasyon göreceğiz.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster