Ana SayfaRöportajlarİFM ekonominin rehberi olacak---

İFM ekonominin rehberi olacak

4 / 7
İFM ekonominin rehberi olacak
07 Eylül 2015 - 13:54 www.finansgundem.com

İFM’nin kuruluş amacı doğrultusunda küresel bir finans merkezi olması halinde Türkiye’ye yönelik sermaye hareketleri nasıl etkilenecek?

Dünyanın her yerinde finansal araçları kullanarak uluslararası işlem yapılan piyasaları uluslararası finans merkezi olarak tanımlamak mümkün. Finans merkezlerini işlem çeşitliğine ya da yelpazesine homojen ya da heterojen yapısına göre ayrıştırmakta bir adlandırma biçimi. Bankacılık işlemlerinde Frankfurt, yatırım fonlarında Lüksemburg, özel bankacılıkta Zürih, finansal işlem operasyonlarında Dublin örneklerinde olduğu gibi belli alan ya da ürünlerde uzmanlaşmış finans merkezleri de söz konusu. Frankfurt, Paris, Tokyo, Hong Kong, Singapur, Seul gibi ekonomileri büyük olan ülkelerin finansal hareketlerinin yoğunlaştığı bölgesel merkezler finansal işlemler hacminden daha fazla pay alarak uluslararası finans merkezi olmayı hedeflemiş durumdalar.

FONLARIN BULUŞMA NOKTASI OLACAK

Yine de geçmiş yüzyılların birikimiyle dünya finans merkezi denildiğinde akla gelen Londra ve New York olmaktadır. Buradan hareketle, hukuk düzeni, teşvik sistematiği ve fiziki ortama dair çalışmalara paralel olarak uluslararası niteliği de güçlenecek olan İFM’nin, Asya, Afrika ve Avrupa’nın önemli bir bölümündeki fon arz ve talep taraflarının buluşma noktası olma potansiyeli çok büyüktür. İslami bankacılık altyapımızın burada çok önemli bir avantaj olduğunu da ayrıca hatırlatmak isterim. Sıralamadaki yeri gerilerde olmakla birlikte şu anda dahi bölgesel merkezlerden biri olan İFM uluslararası niteliğini istikrar ifade eden bir trendle güçlendirdikçe yatırımcıların ilgi odağı olma potansiyeli de artacaktır. Finans dünyasının dikkatinden kaçmayacak gelişimin doğal sonucu olarak doğrudan yatırımlar dahil fon akımının da kuvvetlendiğini göreceğiz. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster