Ana SayfaRöportajlarİFM ekonominin rehberi olacak---

İFM ekonominin rehberi olacak

6 / 7
İFM ekonominin rehberi olacak
07 Eylül 2015 - 13:54 www.finansgundem.com

İFM Türkiye’deki istihdama yönelik nasıl bir katkı sağlar?

İFM istihdama katkılarını nitelikli eğitimli dünya dillerinden bir kaçını bilen dünya üniversitelerinde okumuş kişiler ile istihdama asıl katkıyı sağlaması yanında kentsel hizmet istihdamı ile de olacaktır.  Ancak burada asıl olan, uluslararası niteliği giderek artan bir İFM’nin genel ekonominin büyümesine sağlayacağı katkıdır. Doğrudan yatırımlar dahil fon akımlarının güçlenmesinin büyüme grafiğimize etkisinin olumlu olacağını, finansmana erişimin imkanlarının artmasına paralel olarak ilave istihdam imkanlarının da ortaya çıkacağını öngörebiliyoruz. Tabii bu etkilenmeyi hem finans sektöründe, hem de reel sektörde izleyeceğiz. 

KGF’nin İstanbul Finans Merkezi’ne ilişkin herhangi bir çalışması var mı?

Finans sektöründe yer alan kuruluşların İFM özelindeki çalışmaları bu aşamada daha çok merkezlerini İstanbul’a taşımaları şeklinde oldu. KGF’nin bu anlamda yönetimce belirlenmiş bir eylem planı, çalışması yok. Fakat KGF’nin İstanbul’da şubeleri var. Ancak tabii ki, finans sektörünü ilgilendiren tüm gelişmeler, bu sektörde aktör olan bir kuruluş olarak KGF’yi de ilgilendiriyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster