Ana SayfaRöportajlarHitachi Avrupa CEO'su Finans Gündem'e konuştu---

Hitachi Avrupa CEO'su Finans Gündem'e konuştu

3 / 6
Hitachi Avrupa CEO'su Finans Gündem'e konuştu
06 Mart 2014 - 09:36 www.finansgundem.com

“ DAHA FAZLA MÜŞTERİ VE DAHA FAZLA SATIŞ”

-Türkiye’de büyük projelere nasıl çözüm ortağı olmayı hedefliyorsunuz?

Klaus Dieter Rennert:  Aslında çok geniş bir alandan bahsediyoruz. Sadece komponent tedarikçisi olabiliriz ya da yatırımcı olabiliriz. Ve o aradaki her şeyde de olabiliriz. Türkiye bizim için sadece X bir pazar değil, aynı zamanda bir kaynak. Bu iki anlamda böyle. Birincisi bizim için bir üretici olarak bir kaynak; çünkü bizim başka ülkelerde aldığımız projelerde bizim için mamul ürün tedarikçisi olabilir. Sonuçta biz başka yerlerde de projeler için tedarikçi arıyoruz. İkincisi en önemli noktalardan bir tanesi, bölgesel bir aktarma noktası olarak da düşünebilirsiniz Türkiye’yi. Biz sadece Türkiye’yle ilgilenmiyoruz bu bölgede. Kuzey Afrika’yla, Orta Doğu’yla buradan daha doğusu, kuzeyi, eski Sovyetler Birliği’nden kopmuş olan ülkelerle de ilgileniyoruz. Dolayısıyla Türkiye bizim için buradan bir aktarma noktası olabilir, oralarda ilgilendiğimiz projeler için.

-Avrupa piyasasında gelirinizi nasıl yükseltmeyi planlıyorsunuz?

Klaus Dieter Rennert:  Organik büyüme yoluyla. Yani daha fazla müşteri ve daha fazla satış. Ama aynı zamanda satın almalar yoluyla da bunu artırmak.  Tabi bunu stratejik odak alanlarımızda yapmak istiyoruz; bunlar sağlık hizmetleri, ulaştırma, lojistik, enerji ve tabi ki veri depolama sistemlerinde. Yani Avrupa’ya bir bütün olarak bakacak olursanız belki biliyorsunuz, İngiltere’de çok başarılı olduğumuz alanlar var. Özellikle nükleer santral yatırımlarımızda çok başarılı olduk. Yine demiryolu projelerimizde çok başarılı olduk. Biz bu alanlarda sonuçta istihdam yaratıyoruz ve bu başarıyı tabi ki kıta Avrupa’sında da devam ettirmek isteriz. Özellikle demiryolu alanında devam ettirmek isteriz. Belki nükleer alanda biraz daha düşük olabilir buradaki uygulamalar.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster