Ana SayfaRöportajlarHaluk Sur emlak dünyasını anlattı---

Haluk Sur emlak dünyasını anlattı

2 / 8
Haluk Sur emlak dünyasını anlattı
26 Aralık 2014 - 10:50 www.finansgundem.com

“İNŞAAT SEKTÖRÜ 10 SENEDE 10’A KATLANDI”

Finansgundem.com: İnşaat malzemeleri sanayinin, ihracattaki yeri nedir? Bir karşılaştırma yaparsanız 10 yıl önce rakamlar neydi, şimdi ne oldu?

Haluk Sur: Aslında bugünlerde sıkça rastlanan bir tartışma. 'İnşaat sektörü mü, sanayi sektörü mü,  üretim mi, inşaata yatırım mı?' gibi… Çok da anlaşılması güç bir tartışma süregeliyor. Ama ekonomi bir bütündür ve bunlar da ekonominin uzuvları ve parçalarıdır.

Orta gelir tuzağı var deniliyor. Orta gelir tuzağının sebebi olarak 'inşaat ve gayrimenkul sektörüdür' diye iddialarda bulunmak yanlış ve haksız. Bakın inşaat tek başına sadece bir yapı değil. Ya da bir köprü, bir viyadük, bir tünel, bir konut projesi değil. İnşaat aynı zamanda sanayiyi de sürükleyen bir sektör. 10 sene önceye baktığımızda yaklaşık 2 milyar dolar mertebesinde olan inşaat sanayi malzemecilerinin ihracatının bugün eriştiği rakam takriben 22 milyar dolardır. Bunun içinde demir, çelik, tuğla, cam, çimento, elektronik mekanik aksam vs. inşaatın A’sından Z’sine kadar gelen her türlü şey var. Peki, o zaman hani inşaat sektörü, sanayi sektörünün önünde engeldi! Bu anlamda inşaat malzemesi sanayisi sektörünün yapmış olduğu ihracat hakikaten kayda değer. 10 senede 10’a katlanmış ve ben inanıyorum ki önümüzdeki 5-10 senelik dönemde bu rakam çok rahat 50 milyar dolarlara ulaşır, hatta aşar. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kupon27 Aralık 2014 12:37

    peki kupon arsalar ne olacak? yine ona sorulmadan kupon arsa verilmeyecek mi?

  • YORUMCU26 Aralık 2014 11:29

    Sn. Sur'a katılıyorum, beton yığınına boğulmuş semtlerde dönüşüm yapılırken mutlaka yeşil koridorlara (park) yer verilmeli...

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster