Ana SayfaLeasing-FaktoringFaktoringçiler 2023’e nasıl ulaşacak? ---

Faktoringçiler 2023’e nasıl ulaşacak?

6 / 11
Faktoringçiler 2023’e nasıl ulaşacak?
28 Mayıs 2014 - 15:04 www.finansgundem.com

“2014 YILI 2013’TEN DAHA İYİ OLACAK”

Garanti Faktoring Genel Müdürü Hulki Kara:

Yıl sonu rakamlarımıza baktığımızda 2013 yılını 9,8 milyar TL ciro ve 37 bin adet işlemle kapattığımızı görüyoruz. Geçen yıl ciromuzu yüzde 30 civarında, işlem adedimizi de yüzde 10’a yakın bir seviyede artırdık. Bu yıl ise rakamlarımız 2013 yılının üzerinde seyrediyor. Özellikle iyi bir mart ve nisan ayı geçirdik. ilk çeyrek itibariyle ciromuz 2,7 milyar TL’ye çıktı, işlem adedimiz de 9 bin 500’ün üzerinde gerçekleşti.2014 hedeflerimiz önceki yılın üstünde ciroya ve müşteri adedine ulaşmak. Yeni şubelerimiz yanında, bu yıl içinde özellikle KOBİ’lere yönelik olarak uygulamaya aldığımız süreçlerimizle yeni müşteri adedimizi artırmayı amaçlıyoruz.

Biz şirket olarak her yıl sektörün genel büyüme hedefinin üstünde bir büyümeyi kendimize hedef olarak alıyoruz. Her yıl için planlarımız bu şekilde gerçekleşiyor. Yüzde 20-25 aralığın da büyümeyi hedefliyoruz. Finansman sağladığımız sektörlerin başında ağırlıklı olarak imalat ve hizmet sektörü geliyor. Alt kırılımlara bakınca otomotiv, enerji ve lojistik sektörünün geldiğini görüyoruz.

İhracatta geçen yıl 352 milyon dolar ciro gerçekleştirdik. Hacmimiz ve müşteri adedimiz her geçen gün artıyor. ilk çeyrekte ciromuz 95 milyon dolar seviyesine geldi. İhracat factoringinde, faktöring şirketlerini önümüzdeki dönemde çok büyük fırsatlar bekliyor. Biz de özellikle muhabir garantili ihracatı yeni müşterilere anlatmaya ve pastayı büyütmeye çalışıyoruz. Ülkemizin her köşesindeki ihracatçılara bu ürünümüzün avantajlarını anlatıyoruz ve bugüne kadar sıklıkla bu ürünü kullanan müşterilere yenilerini eklemeye çalışıyoruz.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster