Ana SayfaLeasing-FaktoringFaktoringçiler 2023’e nasıl ulaşacak? ---

Faktoringçiler 2023’e nasıl ulaşacak?

10 / 11
Faktoringçiler 2023’e nasıl ulaşacak?
28 Mayıs 2014 - 15:04 www.finansgundem.com

“İHRACAT FAKTORİNGİNDE DÜNYA MARKASIYIZ”

Girişim Faktoring Genel Müdürü Nuray Ergül:

2013 yılı tüm sektörler için durgun geçen bir yıldı. Bizim için de son çeyrek biraz daha yoğun geçti ve yılı 1,1 milyar TL ciro ile kapattık.2013 yılının durgun geçen yarısını biz hazırlık dönemi olarak değerlendirdik. Hem personelimize yatırım yaptık, eğitimler düzenledik hem de yeni müşteri ziyaretleri yaptık, eğitimler düzenledik hem de yeni müşteri ziyaretleri yaparak yeni pazarlar yakalamaya çalıştık.2011 yılının ilk dört ayında oldukça iyi bir performans gösterdik ve hazırlık çalışmalarımızın meyvelerini toplamaya başladık diye düşünüyorum. Hem müşteri adedimizde hem de ciromuzda ciddi artış ivmesi yakaladık.

   Müşteri portföyümüz oldukça dağınık. Her segmentten ve her sektörden müşterimiz var. Ama finansmanda öne çıkan sektörleri tekstil, inşaat ve imalat olarak sıralayabiliriz. Bu yıl için sayısal hedefimiz, ciromuzu yüzde 25 artırmak ve 800 adet aktif müşteri ile yaklaşık 1,5 milyar TL ciroya ulaşmak. İlk dört aydaki performansımıza baktığımızda bu hedefimizi rahatlıkla gerçekleştirebileceğimizi görüyoruz.

   Büyüme planımızı şu şekilde oluşturduk: Temkinli , proje bazlı işlemlerde küçülmeden, KOBİ segmentinde büyümek ve yayılmak. Büyüme hedefimiz sadece müşteri sayımızı artırmak değil, aynı zamanda ortalama işlem büyüklüğümüzü ve müşteri başına alacak büyüklüğümüzü genişletmek. Biz müşterimizi daha iyi tanıyarak, anlayarak, müşterimizle birlikte büyümeyi hedefliyoruz. Müşterimizin işini ve sektörünü iyi analiz ederek çözüm sunmaya çalışıyoruz. Proje üretebiliyoruz.2015 yılını şimdiden öngörmek zor. Ama sektör en durgun yılları bile azımsanmayacak büyüme oranları ile kapatabiliyor. Dolayısıyla şirketimiz için 2015’te yüzde 20’nin altında bir büyüme beklemiyorum.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster